Řešila sem tento problém i se slevovým portálem Pepa.cz který mi řekl že mi nevrátí peníze protože voucher už je propadnutý, a že se také nemohou s dodavatelem Lumma shop spojit ale to jim nebrání aby jeho nabídky dál nabízeli.. a dál se semnou nikdo nebavil. Tedy 15.3 jsem si objednala přes Pepa.cz flashku 32GB a poté jsem několikrát dodavatele urgovala, řešila sem to i s Pepa.cz. 2.5 konečně flash disk došel, samozřejmě nefungoval.... od té doby s lumma shop řeším reklamaci, poslední měsíc se nemůžu na číslo dovolat, nikdo to nebere. Nevím co mám dělat dál, je to už skoro rok, fleshka mi doma leží protože když sem ji poslala zpět na adresu dodavatele tak se mi vrátila s tím, že adresat neodpovídá. Ke konci roku sem dodavateli lumma shop pohrozila českou obchodní inspekcí, psala sem mu sms že už mě to nebaví a okamžitě reagoval s tím že zadal příkaz k platbě přesně 5.12.2013 a doted sem peníze na účtu neviděla.
USB flash disk 32 GB od společnosti Kingston Technology
chtěla bych poslat flash disk někomu (mě je jedno komu doma mi to zbytečně leží) a vrátit peníze.
V případě, že je dodáno vadné zboží, může kupující uplatnit rozpor s kupní smlouvou dle § 616 občanského zákoníku. Pokud prodejce nevyřídí do 30 dnů od jejího uplatnění, má kupující právo od smlouvy odstoupit. V případě, že již bylo odstoupeno, má kupující právo na vrácení peněz v přiměřené nebo stanovené lhůtě.
Pan Šenkýř Lumír nereagoval na naši výzvu k řešení stížnosti. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat subjektu předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati.