Dobrý den, dne 7.4 jsme odcestovali do Egypta. Jako 14 členná parta, včetně rodiny která ještě nikdy nebyla na takové dovolené. Všichni do jednoho jsme se shodli, že je to vážně katastrofa. Začnu od začátku, půl dne jsme řešili pokoje jelikož nám dali jen 5 pokojů, přitom jsme jich měli mít 6. Za druhé, jak je možné že nikde není zadarmo pitná voda, ale musíme si kupovat buď na hotelu nebo v nějakém supermarketu? Dále obsluha hrozná, pití dávaji do 2 dcl skoro ani ne a ještě se tváří hnusně, že si toho bereme moc a nechtějí nalejvat , že až za hodinu.... Jídlo není až tak špatné, teda vlastně zatím jen oběd. Jakto že po obědě, přes celý den není nikde nic k jídlu? Jakto že nikde nejsou stoly s ovocem, zeleninou čímkoliv, ale chodí a prodávají koktejly a melouny. To jsme zeovna mysleli, že bude na každém rohu jak je psáno. Přece jsme si pořídili all inclusice a abych si kupoval mini pizzu za 6e, tak to jsem mohl zajít doma. Večeře nikde není napsaná v kolik hodin bude, a celkově to chování je opravdu na špatné úrovni.Byli bychom rádi kdyby se toho někdo ujal a přesunul nás do jiného resortu.
Budu rád za co nejrychlejší reakci, děkuji.
Petr Machàček
Od 7.4 do 14.4 Blue Reef Resort Egypt
Jediné řešení je nás přesunout do jiného resortu. Jelikož tohle to jsme si opravdu nezaplatili.
Děkuji
Reklamovat vady zájezdu je třeba bezodkladně, nejlépe již v průběhu zájezdu u delegáta (pokud je možné nedostatek odstranit na místě) nebo po jeho skončení, nejpozději pak do jednoho měsíce od skončení zájezdu. Přestože to zákon výslovně nepožaduje, je vhodné reklamaci uplatnit písemně a spolu s tím důvody reklamace doložit (potvrzení, foto, příp. svědecké výpovědi apod.).
Měl-li zájezd vady a vytkl-li je spotřebitel bez zbytečného odkladu, má spotřebitel dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vady. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam). Nevytkl-li spotřebitel vadu zájezdu bez zbytečného odkladu vlastním zaviněním, soud právo na slevu z ceny nepřizná, jestliže pořadatel namítne, že spotřebitel své právo neuplatnil ani do jednoho měsíce od skončení zájezdu ani u něho, ani u osoby, která uzavření smlouvy zprostředkovala.
Pokud pořadatel zájezdu porušil některou ze svých povinností, může spotřebitel také požadovat náhradu škody na majetku a také náhradu újmy za narušení dovolené. Pořadatel odpovídá zákazníkovi za splnění povinností ze smlouvy bez zřetele na to, zda v rámci zájezdu poskytují jednotlivé služby cestovního ruchu jiné osoby.
Pro výpočet výše nároku je možné využít tzv. Frankfurtskou tabulku slev. Tabulka není právně závazná, jedná se spíše o pomocné vodítko. Zde je k dispozici ke stažení Frankfurtská tabulka slev: http://www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu. Více informací ohledně problematiky zájezdů je možné také vyhledat na adrese https://www.dtest.cz/clanek-4407/pravo-problemy-se-zajezdy.
Pokud pořadatel reklamaci zájezdu zamítne, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.