Lidl Česká republika s.r.o.

#22805Nesouhlas s postupem při vyřízení reklamace

9 dnů 11 hodin

09.04.2018, před 7 lety

Veronika Hamerníková

Stížnost na průběh a vyřízení reklamace

Koupila jsem si v Lidlu vadný výrobek, což jsem však zjistila až doma (byl zabalený). Poté jsem jej 15. 3. 2018 reklamovala na pobočce v Brně, Palackého třída.

Dnes mi přišla SMS zpráva, že je reklamace vyřízena a mám se dostavit na prodejnu. V podvečer jsem se do prodejny dostavila. Reklamace se mnou však nebyla vyřízena, vedoucí mi sdělila, že se mnou nic nevyřídí, protože tam moji reklamaci nemá a odešla.

S takovým postupem hrubě nesouhlasím. Cesta na prodejnu mě stála čas a peníze. Považuji za normální, že když jsem informována, abych se dostavila na prodejnu, neboť je reklamace již vyřízena, tak tam se mnou věc bude projednána.

Ačkoli jsem požadovala vyřízení reklamace dnes, byla jsem odmítnuta.

Žádám okamžitou nápravu - odstoupení od kupní smlouvy a úhradu nákladů spojených s reklamací - úhradou promarněného jízdného.

10.4.2018 09:04, před 7 lety

Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se podnikatel se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Dojde-li k podstatnému porušení smlouvy, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněžních prostředků. Spotřebiteli doporučujeme, aby si uchoval všechny dokumenty prokazující, že reklamace byla uplatněna.

Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Pokud tak neučiní, dopouští se správního deliktu, za který mu hrozí pokuta od České obchodní inspekce.

10.4.2018 13:33, před 7 lety

Dobrý den, paní Hamerníková,

za tuto situaci se omlouváme. Obraťte se prosím na naši zákaznickou linku na čísle 800 115 435, kde Vám kolegové poradí, jak v tomto případě postupovat.

Děkujeme.

Lidl Česká republika

19.4.2018 08:30, před 7 lety

Veronika Hamerníková

Komentář: Děkuji za intervenci a pomoc při řešení. Navzdory informacím vedoucí prodejny, že se jim podobná situace "běžně stává", byla situace nakonec vyřešena přijatelným kompromisem a zaměstnanci by měli být proškoleni, aby se situace již "běžně nestávaly." Moc děkuji za pomoc a podporu jednotlivce jakožto zákazníka obchodního řetězce.