Česká pošta, s.p.

#22996Nemožnost platit složenky platební kartou

1 měsíc 25 dnů 3 hodiny

17.04.2018, před 7 lety

Jiří Kratochvíl

V pátek 13.4. 2018 jsem byl nemile překvapen na poště v Kostelci n. Č. lesy, že jsem nemohl zaplatit větší částku za složenky platební kartou České spořitelny. Na pobočce mi řekli, že to mají zakázáno a na informační lince, že to technicky nejde, což se mi zdá ve 21. století trochu divné. Celé to na mě působí tak, že by to šlo, ale nějaká "hlava" ve vysoké funkci tomu na poště brání.Terminály na pobočce jsou.

Chci znát důvod, proč takový velký státní podnik bojuje s technickými řešeními a neumožňuje lidem platit snadno a rychle.

11.6.2018 12:42, před 7 lety

Ač je v současnosti poměrně běžné, že prodejci a poskytovatelé služeb platební karty přijímají, neexistuje žádná zákonná povinnost, která by jim povinnost přijímat platební karty ukládala. Je tedy na vůli poskytovatele služeb, zda možnost platby kartou spotřebiteli nabízí, či nikoliv.

Česká pošta, s.p. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi poskytované mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.