Salon jsem navštívila 2x, útrata byla necelých 3000,- Kč. Při první návštěvě mi byly kadeřnicí na jedné straně zkráceny vlasy o cca 10cm více než na straně druhé (mikádo je tak opravdu neúměrné, zub velmi viditelný). Na tuto reklamaci majitel nabídl bezplatnou opravu střihu, uznal špatnou práci kadeřnice a vyjádřil se: "střih se nepovedl a to z důvodu nové kadeřnice, bohužel se stalo". Po opakované návštěvě a konzultaci s jinou zkušenější kadeřnicí jsme obě uznaly, že oprava střihu, a tedy nabídnutá bezplatná kompenzace, možná není, vlasy musí dorůst a byly mi příliš krátké konce alespoň prostřihnuty, aby zub působil méně dramaticky. I tak je ale účes opravdu nesouměrný, vypadá příšerně a bude trvat mnoho měsíců než budu moci mít souměrný účes! Při druhé návštěvě jsem absolvovala balayage s aplikací permanentní barvy, kterou jsem neodsouhlasila - popis služby balayage mi byl kadeřnicí při první návštěvě vysvětlen jako odbarvení konců a přeliv ke kořínkům. S permanentní barvou bych nikdy nesouhlasila a jak jsem uvedla, byla mi aplikována bez mého svolení. Výsledek byl nicméně na první pohled uspokojivý. Po několika umytích (i přesto, že jsem použila doporučenou vlasovou péči zakoupenou v salonu), přesně po 3 týdnech a 1 dni se tónování zcela vymylo, byl viditelný odrůst u kořínků a tedy v tento moment jsem pochopila, že mám na hlavě permanentní barvu nikoliv přeliv. Odstín barvení byl v tento okamžik žlutý v koncích a zlatý u kořínků. Tyto odstíny jsem mnohokrát při návštěvě salonu zmínila jako naprosto nežádoucí, dokonce jsem použila výraz, že mám panickou hrůzu ze žlutých a zlatavých odstínů. K barvení se majitel vyjádřil, že: "Každá barva se vymývá a nikde negarantuji za jak dlouho to bude. Standartně je to 6 týdnů.". Na žádost o vysvětlení proč mi byla aplikována permanentní barva se nevyjádřil. Majitel dále odmítl se mnou komunikovat, blokoval si mne na stránce Facebook a odstranil mé hodnocení služeb na stránkách salonu, přesto, že bylo vzhledem k výsledku opravdu umírněné! Toto jednání mi připadá velmi neprofesionální a vzhledem k přístupu požaduji adekvátní náhradu - podstoupila jsem v jiném salonu opravný přeliv na požadovaný odstín za cenu 1200,- Kč, ale bohužel kompenzaci za mnoho měsíců se zkaženým střihem nedokážu vyčíslit. Žádám Vás o prověření této reklamace a především o posouzení, zda takovéto jednání - blokování uživatele, odstranění veřejného hodnocení a nereagování - je k zákazníkům správné. Děkuji a zdravím, Klementová.
Střih, balayage
Kompenzace opraveného přelivu v ceně 1200,- Kč.
Návrh finanční kompenzace za újmu nezdařeného střihu.
Omluva majitele za nevhodné chování.
Postih za neoprávněné odstranění veřejného hodnocení služby na Facebookových stránkách salonu.
Spotřebitelka uzavřela smlouvu o dílo. Kadeřník je pak povinen postupovat řádně a v souladu s pokyny spotřebitelky. Pokud kadeřník nepostupuje řádně s odbornou péčí, kterou lze oprávněně předpokládat u osoby této profese, trpí z právního hlediska výsledek jeho činnosti vadou. Záleží na povaze vady, ale primárním nárokem je bezplatná oprava. Nedá-li se vada odstranit, může spotřebitel požadovat přiměřenou slevu z ceny.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost využít mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.