HP TRONIC, s.r.o. (dříve DATART INTERNATIONAL,a.s.)

#23089God of War Collectors edition

3 měsíce 7 dnů

20.04.2018, před 7 lety

Michal Petrovič

Před pár měsíci (11.2.2018) jsem si předobjednal hru God of War Collectors edition ... DNESKA (v den kdy hra oficiálně vychází - 20.4.2018) mi milá paní Tichá napsala email, ve kterém stálo:
Logo Datart.cz www.datart.cz
Vážený zákazníku,

velice se omlouváme, ale na základě dnešní informace od dodavatele nejsme schopni dodat Vámi objednané zboží: PS4 God Of War, sběratelská edice. Jako možnou alternativu Vám můžeme nabídnout standardní verzi PS4 God of War, kterou máme aktuálně skladem. Odkaz přikládáme níže:

Objednávku v současné chvíli můžete považovat za zrušenou.

Ještě jednou se omlouváme za možné komplikace.

Omluvu bych přijal za předpokladu že by byla poslána alespoň dva týdny dopředu, abych si to popřípadě mohl objednat jinde ... Tohle je neskutečné zacházení, protože ta edice je již vyprodána a ještě nedávno mi byla nabízena jiná, jenomže jsem bral, že mi příjde od DATARTU, tak mi přišlo zbytečné si ji objednávat jinde ... Třešnička na dortu je pak ta chabá "kompenzace" a to dokonce bez slevy, nebo čehokoliv jiného ...

PS4 God Of War, sběratelská edice

Rád bych nejlépe edici, kterou jsem si předobjednal, ale chápu, že už je vyprodaná, takže při nejhorším požaduji slevu na limitovanou edici, nebo klasickou pro PS4

21.5.2018 09:07, před 7 lety

V takto specifickém případě jako je předobjednávka zboží je třeba nahlédnout do obchodních podmínek prodávajícího, zejména pak na úpravu vzniku kupní smlouvy. Vytvoření objednávky kupujícím na zboží označené jako předobjednávka by mohlo být považováno pouze za vytvoření rezervace na daný produkt. Objednávku by pak považoval prodávající za závaznou až po vzájemném e-mailovém nebo telefonickém potvrzení ceny a obsahu předobjednávky v den uvedení produktu na trh.

Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitel má také možnost se obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář https://adr.coi.cz/cs).

27.7.2018 22:41, před 6 lety