DEREDES s.r.o.

#23113Podvodné jednání, nedodané zboží

9 dnů 5 hodin

23.04.2018, před 7 lety

Marcela Charvátová

Objednala jsem si jedlé foto, které jsem zaplatila dopředu. Po víc jak týdnu mi nic nepřišlo s odůvodněním, že jsem si nezvolila způsob dopravy (tato možnost mi v objednávce nabídnuta vůbec nebyla) a proto je foto zasláno Českou poštou jako firemní psaní. A je pravděpodobné, že jej pošta ztratila, ať se jdu zeptat tam. Samozřejmě mi bylo na poště sděleno, že se obyčejné psaní nedá nijak dohledat. Firma od té doby nekomunikuje, žádné z telefonních čísel neexistuje. Jednají pouze přes chat a email. Ale i tato konverzace utichla.

Jedlé foto, požadovaná platba předem.

Prošetření, zákaz činnosti, zablokování domén. Případně i podání oznámení o trestné činnosti.

23.4.2018 12:06, před 7 lety

V případě nákupu zboží spotřebitelem je předmět koupě odevzdán kupujícímu až v okamžiku, kdy mu zboží předá dopravce. Za zásilku je tedy až do tohoto okamžiku odpovědný prodávající. Zmíněné pravidlo stanoví § 2090 odst. 2 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Pokud je tedy s přepravcem nějaký problém, měl by se spotřebitel obrátit na prodávajícího, který vůči němu za případné komplikace s přepravou odpovědný a také je s přepravní společností ve smluvním vztahu.

Co se týče odstoupení od smlouvy, zde má spotřebitel právo tento nárok využít kdykoliv od objednání zboží až do 14 dnů po jeho převzetí. Uvedené vyplývá z čl. 40 preambule Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2011/83/EU o právech spotřebitelů. Z uvedené směrnice pak vychází naše právní úprava, v daném případě konkrétně § 1829 občanského zákoníku. Právo na odstoupení od smlouvy ve 14 denní lhůtě je tedy nutné v tomto duchu vykládat.

2.5.2018 15:19, před 7 lety

Spotřebitelka nám sdělila, že se věc podařilo vyřešit tak, že společnost zaslala novou zásilku. Na základě tohoto sdělení stížnost uzavíráme.