Reinsurance Company s.r.o.

#2315Neuznané odstoupení od kupní smlouvy

11 měsíců 23 dnů 1 hodina

20.02.2014, před 11 lety

Ivana Derková

Dne 6.10.2013 jsem podepsala smlouvu a 18.10.2013 jsem poslala odstoupení od kupní smlouvy. Odepsali mi, že odstoupení neuznávají, jelikož jsem smlouvu podepsala v kamenném obchodě v Brně, ale to nebyla pravda a tento údaj tam byl dopsaný později jinou rukou. Moji smlouvu jsem podepisovala s domovním prodejcem pí Trachtovou v místě bydliště JH.

Sousedka jim posílala odstoupení za 16 dní po uzavření a té reklamaci uznali.

Se společností se přu dodnes, několikrát jsem kontaktovala bývalého jednatele pana Pavla Pokorného, tak i nynějšího pana Antonína Kaňku. Tento problém jsem projednávala i s obchodním zástupci pro region Jindřichův Hradec paní Trachtovou a panem Peterkou, kteří mi dávali telefonní čísla, ať si to vyřizuji sama, že je to nezajímá.

Reinsurance Company s.r.o. je firma, která se zabývá domovní prodejem filtrací vody. Díky této filtraci, která by měla být obohacena o minerální látky, by Vás mělo pití této vody zbavit ekzému, lupenky aj. Pokud se rozhodnete výrobek zakoupit,prodejce s Vámi sepíše kupní smlouvu, smlouvu o zprostředkování, žádost kupujícího o předčasném dodání a montáži předmětu koupě, smlouvu o obchodním zastoupení a dostanete certifikát, kterým máte možnost se také stát jedním z prodejců. Do několika málo dnů za Vámi přijede montážník, který Vás musí zastihnout doma, nejen v den montáže, ale i v den výměny filtru. Pokud Vás nezastihne, zaplatíte pokutu. Máte možnost odstoupit od smlouvy do 14 dnů od podepsání. Bohužel když jsme si nechali udělat rozbor vody, zjistilo se, že voda je závadná v důsledku špinavého filtru, který se postupem času zanáší a voda stále přes něj proudí. Po minerálních látkách ani stopy.

Chtěla bych od kupní smlouvy odstoupit, aby mi společnost vrátila peníze a filtraci si demontovali a odvezli.

25.3.2014 09:23, před 11 lety

V případě, že na kopii smlouvy, kterou má spotřebitel doma není údaj, že by byla smlouva uzavřena v provozovně nebo má svědky, že došlo k uzavření smlouvy v rámci podomního prodeje, má nárok na odstoupení od smlouvy dle § 57 občanského zákoníku. Pokud došlo k řádnému odstoupení od smlouvy, zanikla i úvěrová smlouva, jejímž předmětem je vázaný spotřebitelský úvěr dle § 14 zákona o spotřebitelském úvěru.

12.2.2015 15:38, před 10 lety

Společnost Reinsurance Company s.r.o. byla o podané stížnosti informována, ale neprojevila zájem se k ní vyjádřit. Jelikož je služba VašeStížnosti.cz založena na principu dobrovolnosti, rozhodli jsme se případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.