PPL CZ s.r.o.

#23151Opakované nedoručení balíku

3 měsíce 3 dny 9 hodin

24.04.2018, před 7 lety

Ha My Nguyenová

Zásilka 40195441879 mi měla být doručena 19.4. po celým dni doma volám na zákaznickou linku a bylo mi sděleno, že balík je poškozený a celý den reklamační oddělení řeší jestli je to doručovatelný nebo ne, že ho URČITĚ doručí druhý den.

Druhý den, jsem opět seděla doma celý den a kolem šesti odpoledne opět volám na zákaznickou linku, kde mi bylo sděleno, že zásilku nenaložili z kapacitních důvodu ale že dá urgenci na sobotu 21.4. že do oběda to budu mít URČITĚ doma.

V sobotu po dvanácté jsem ztratila nervy a volala jsem opět na zákaznickou linku, kde mi paní sdělila, že kolegyně den předtím nedala žádnou urgenci, že to není její chyba a že v pondělí balík budu mít URČITĚ doma, ať jsem v klidu.

Včera (pondělí 24.4.) jsem opět volala na zákaznickou linku, bylo mi suše sděleno, že ho nenaložili a k tomu neměla žádný důvod. Dále že se mi to přece pokusili doručit ale nebyla jsem k zastižení což je jedna velká LEŽ. Řekla jsem do telefonu ať to na mě vůbec nezkouší, že jsem všechny dny byla doma. Paní na to, že je to divný, že to mám v detailu. Ale že balík bude doručen následující den.

Dneska jsem si rozklikla jako obvykle sledování zásilky a u detailu zásilky mám na dnešek tohle "Zásilka nebyla doručena z důvodu neúplných či neplatných údajů potřebných pro doručení."

Asi jako největší sprostotu považuju to, že tam dnes(24.4.) přibyla poznámka ke dni 20.4. "Zásilka nebyla doručena z důvodu nezastižení adresáta - zanecháno oznámení." což je LEŽ. Naštěstí po špatných zkušeností s PPL, jsem si ty hovory nahrála včetně toho, jak paní říkala, že zásilka nebyla naložena toho 20. kvůli kapacitních důvodu a ne, že mě nezastihli doma.

Chtěla jsem vysvětlení tak jsem zkontaktovala zákaznickou linku mi bylo sděleno, že dne 20.4. pan Slavík nenašel mou adresu což mi přijde velice úsměvné, protože bydlím v obrovské vile kterou opravdu nejde přehlédnout. Jméno ulice, ve které bydlím je v Čr také jenom jedna. Svoje jméno mám na zvonku dost čitelně. Když mi paní zopakovala moje údaje do telefonu tak byly správné, navíc řidič měl na mě číslo, ani sms o doručení 2H předem nepřišla, ani se mě nesnažil zkontaktovat telefonicky když údajně "nenašel" mou adresu. Cítím z toho další lež. Chci se zeptat jak dále mám postupovat kam jinam se mám obrátit? Děkuji

Požaduji písemně doručenou omluvu za můj promarněný čas

26.4.2018 13:24, před 7 lety

Co se týká nesplnění povinnosti dodat řádně dle zasílatelské smlouvy v deklarovaném termínu, bylo by nutné namítnout skutečnost, že se zasílatel nepokusil zásilku dodat a tím porušil povinnost ze smlouvy, kterou má uzavřenou s odesílatelem, který by mohl vadné poskytnutí služby reklamovat.

Za včasné doručení ve vztahu mezi prodávajícím a spotřebitelem odpovídá prodávající, protože povinnost dodat je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání, tj. standardně do bydliště spotřebitelky. Vzhledem k tomu, že zasílatelskou smlouvu uzavíral prodávající (odesílatel zboží), ten je také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.

Kontakt na zákaznický servis společnosti 225 331 500.

27.7.2018 22:16, před 7 lety