CCC Czech, s.r.o.

#2320Popraskaný material na kabelce

3 měsíce 14 dnů 1 hodina

20.02.2014, před 11 lety

Karin Křížková

Kabelku jsem koupila v dubnu 2012. V březnu 2013 jsem reklamovala zboží (utržené ucho).Reklamace mi nebyla uznána,že kabelku přetěžují. Což není pravda, mám doma více kabelek i z tržnice a nosím ve všech stejné věci, S jinýma kabelkami nemám problém. Ucho jsem si samá přišila a kabelku nosila nadále, protože se mi moc líbila. Letos jsem si všimla, že materiál na kabelce praská i na ostatních místech.Šla jsem opět reklamovat zboží. Kde mi bylo sděleno, že na kabelce jsou pouze změny vzniklé užíváním. Popraskaný materiál je mechanické poškození způsobené zákazníkem. S čímž nesouhlasím.

volnočasová kabelka

požaduji vráceni peněz nebo výměnu zboží

21.2.2014 10:32, před 11 lety

V případě, že je mezi prodejcem a kupujícím spor o příčinu vady, je vhodné k jejímu posouzení kontaktovat příslušného soudního znalce. Ten vadu posoudí a vypracuje znalecký posudek. Seznam soudních znalců lze nalézt na www.dtest.cz nebo na www.justice.cz. V případě, že bude znalceký posudek ve prospěch kupujícího, doporučujeme doložit ho k reklamaci a žádat i úhradu ceny za jeho pořízení jako nákladu spojeného s reklamací dle § 598 občanského zákoníku.

3.6.2014 20:07, před 11 lety

Bohužel se společnost CCC Czech, s.r.o. rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Spotřebitelé mají nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Před samotným případným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu.

3.6.2014 20:07, před 11 lety

Karin Křížková