Na konci dubna jsem v AAA Auto na kladenské pobočce vybrala auto. Při jízdě prodávající moc informací o autě nevěděl. Tvrdil, že má auto dvě sady klíčů. Při podpisu smlouvy jsem dostala jen jednu sadu klíčů, když jsem na to upozornila, bylo mi řečeno, že takto to koupili a prodávají. Musím podotknout, že je to vůz z roku 2016 a 18000 km najeto. Dále mi bylo naúčtováno 5000 za nějaké poplatky...co jsem vyrozuměla, je to za práci a přípravu vozu před prodejí...vůz jsem dostala pouze umytý zvenku, měl prázdnou nádrž. Za můj starý vůz jsem dostala 1500 CZK výkupní cenu, nechali si tam i dálniční známku. Bylo mi řečeno, že už to nafotili a už na ní nemám nárok. Kdybych netrvala na tom, že si z kufru vezmu do nového vozu mé věci v tašce, ani by mi je nedali. Moje staré auto bylo na stránkách za dva dny k prodeji za 34000, což je naprosto nechutné, protože já dostala 1500, musela jsem hned koupit benzín, novou dálniční známku a také druhá klíč k novému autu za 2000!!!!!! Přístup je naprosto strašný, hlavně, aby měli co nejrychleji zaplacené peníze a klienti jsou jim ukradení. Jsou to normální zloději.
Prodej starého auta a koupě nového auta
Zaplacení druhého klíče k novému vozu 2000 CZK, proplacení nové dálniční známky 1500 CZK, proplacení benzínu 1000 CZK. Děkuji
Kupní smlouva byla uzavřena a prodávající má povinnost dodat veškeré zboží (klíče od vozu), k jehož dodání se v kupní smlouvě zavázal. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení s plněním závazku.
V případě podezření na nekalé obchodní praktiky při prodeji ojetých vozů lze podat podnět k prošetření České obchodní inspekci. Pokud dozorový orgán zjistí na základě provedené kontroly, že došlo k porušení zákazu užívání klamavých praktik a byla naplněna skutková podstata správního deliktu dle § 24 odst. 1 písm. a) zákona o ochraně spotřebitele, může být prodávajícímu uložena Českou obchodní inspekcí vysoká pokuta.
Stížnost může spotřebitel podat na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI.
Vážená paní Spěváčková,
Vaši záležitost jsem prověřovala s kolegy z perodeje a výkupu. Při koupi jste obdržela předávací protokol k vozidlu, v němž je výslovně uvedeno, že Vámi kupovaný vůz disponuje pouze jedním klíčem. Co se týče nalepené dálniční známky - vůz vykupujeme vždy ve stavu, v jakém se aktuálně nachází (pokud na něm byla dálniční známka, vůz se vykoupil i s ní).
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO
Dobrý den, přesně takovou reakci jsem od vaší společnosti čekala. Doporučuji zamyslet se nad přístupem k zákazníkům.
záležitost byla uzavřena a ze strany společnosti již není nic dalšího k doplnění.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO