URBI STEVEN s.r.o.

#2337Odmítnutí reklamace

11 měsíců 20 dnů 18 hodin

22.02.2014, před 11 lety

Ivana Benediktová

Objednala jsem si přes internet zimní kozačky od výše uvedené firmy. Boty došly v pořádku. Jelikož se mi líbily, neřešila jsem hned po obdržení, že nemají vůbec vyztužený opatek. Toto jsem začala řešit cca po měsíci od doručení bot, jelikož mně v nich chůze úplně nevyhovuje. Bohužel mi bylo sděleno, cituji:

"V tomto provedení dodává výrobce do sítí Baťa tisíce párů. Je to jedna z možných a schválených flexibilních texnologií obuvy."

Bylo mi řečeno, že nepovažovali za nutné se mě ptát, jestli chci měkký či vyztužený opatek a mě naopak nenapadlo se ho dožadovat. Brala jsem to jako samozřejmost. Zajímalo by mě, zda mám na reklamaci nárok. Prošla jsem si několik prodejen obuvi a nikde tudíž ani u Bati jsem boty s takto měkkým opatkem nenašla.
Předem moc děkuji za Vaši odpověď. Benediktová

595 Doris, dámské kozačky

Požadovala bych buď opravu, tedy vyztužení opatku, pokud by toto nebylo možné pak vrácení peněz.

26.3.2014 13:04, před 11 lety

V tomto případě bude záležet, jak bylo zboží popsáno při objednávce a zároveň obvyklost takového provedení. V případě, že se jedná o nevhodnou technologii pro tento typ výrobku, jednalo by se o neodpovídající jakost při převzetí dle § 2161 občanského zákoníku.
Pokud je však použitý materiál i technologie vhodný pro tento typ výrobku i jeho účel, není provedení reklamačním důvodem.

12.2.2015 16:06, před 10 lety

Společnost URBI STEVEN s.r.o. byla o podané stížnosti informována, ale neprojevila zájem se k ní vyjádřit. Jelikož je služba VašeStížnosti.cz založena na principu dobrovolnosti, rozhodli jsme se případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.