Dobrý den, již velmi dlouho řeším s panem Michalem Černým z mall.cz reklamaci skříně, on i telefonní operátor mě několikrát informovali o tom, že po e-mailové komunikaci má na odpověď 24h. Poslední e-mail se týkal svozu poškozené skříně a navrácení peněžní částky. Pan Černý chtěl znát datum, kdy se mi svoz hodí a měl mi poslat nějaký štítek k vyplnění. Ptala jsem se ho, zda to objedná tedy na pátek (vyžadoval totiž několikadenní rezervu), to bylo v úterý dopoledne, od té doby jsem mu napsala několik dalších emailu a dvakrát behem dvou dnů volala na zákaznickou linku, kde mi operátorky slíbily, že budou záležitost urgovat a pan Černý mě bude neprodleně kontaktovat emailem a odpoví na ty mé. Nestalo se tak a nekontaktoval mě ani nikdo jiný ohledně stavu reklamace, k jejímuž promarnění došlo dnešním datem.
Číslo obj. 101666768
Jelikož mi pan Černý řekl, že si dvouset kilovou skříň musím donést ze čtvrtého patra sama, ačkoli za její výnos já platila několik stovek, potřebuji skutečně znát přesné datum, kdy pro ní přepravce přijede.
Prosím o zpětnou vazbu.
Reklamace
Zpětná vazba, zajištění svozu, odpověď na emaily.
Pro uplatnění reklamace vady na věci, se kterou se obtížně manipuluje, není nutné, aby spotřebitel zajistil přepravu věci do provozovny prodávajícího. Postačí, pokud se prodávající se spotřebitelem domluví na jiném způsobu, na základě kterého bude možné rozhodnout o oprávněnosti reklamace, např. na základě fotografií, videa natočeného spotřebitelem, prohlídky servisním technikem v místě bydliště spotřebitele apod.
Pokud bylo o reklamaci rozhodnuto jako o oprávněné, a spotřebitel zvolil jako způsob nápravy odstoupení od smlouvy je spotřebitel povinen vrátit prodávajícímu vadnou věc. Nevyhovuje-li spotřebitelovi prodávajícím nabízený způsob přepravy vadného zboží, může si spotřebitel zajistit přepravu vadného zboží zpět k prodávajícímu na vlastní náklady a následně tyto náklady vymáhat po prodávajícím jako účelně vynaložené náklady spojené s reklamací.
Byla-li spotřebitelovi dodána vadná věc, porušil prodávající svou smluvní povinnost. Prodávající v takovém případě nese odpovědnost za škodu, která byla v souvislosti s tímto porušením smluvní povinnosti spotřebitelovi způsobena.
Vážená paní Mahfoudová,
je nám velice líto, že došlo k nepříjemnostem v rámci doručeného zboží a s tím spojená reklamace.
Celou situaci ohledně řešení jsem prověřovala a bohužel bez označení poškozených dílů nebylo v našich možnostech Vám dodat nové, jak jste původně požadovala.
V tomto případě by mohlo dojít k tomu, že bychom Vám dodali nesprávné díly a tím by se daná reklamace ještě více prodloužila.
Kolegové postupovali dle standardních procesů pro nahlášení poškozeného zboží a určitě nebylo naším záměrem jakkoliv reklamaci prodlužovat či záměrně nevyřídit.
U objednávky eviduji, že Vám dne 7.6.2018 bylo zajištěno vrácení platby na Váš bankovní účet a již byste ji měla evidovat.
Ještě jednou se Vám omlouvám za vzniklé nepříjemnosti v rámci Vaší objednávky.
S pozdravem,
Kristina Draštíková
overeno@mall.cz
Komentář: U Mallu již víckrát nenakoupim, byla mi vrácena částka, ačkoli jsem chtěla vyměnu zboží, které měli v hojném počtu stále na skladě. Peníze mi byly vráceny až po téměř dvou měsících od reklamace a to bez částky, kterou jsem musela dát při nákupu za dopravu a bez nákladů, který mě stal výnos. Děkuji za Vaši součinnost.