Tesco Stores ČR a.s.

#23813Rozdílná váha zboží

2 měsíce 3 dny 22 hodin

25.05.2018, před 7 lety

Lukáš Prokop

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit jak je možné, že váha na samoobslužné pokladně, převažuje o cca 150g? Při koupi banánů jsem si je z legrace navážil na kontrolní váze. Ukázalo se přesných 400g.a Při placení mi samoobslužná pokladna naúčtovala 550g.
Což mi přijde jako klamání zákazníků.
Doufám že situaci dáte do pořádku aby se to ne opakovalo děkuji.
Jedná se o prodejnu ve Šternberku 785 01.

Dát do pořádku váhy buď tu co je kontrolní nebo samoobslužné váhy.

30.5.2018 11:54, před 7 lety

Podle § 3 odst. 1 písm. a) zákona o ochraně spotřebitele je prodávající povinen prodávat výrobky ve správné hmotnosti. Nesplní-li tuto zákonnou povinnost, vystavuje se nebezpečí uložení pokuty za správní delikt a to až do výše 5 000 000,- Kč.

Je možné podat podnět k prošetření celé záležitosti České obchodní inspekci, která nad poctivostí při prodeji zboží provádí dozor.

Pokud se prodávající na úkor spotřebitele tímto obohatil, může se spotřebitel domáhat vydání bezdůvodného obohacení dle § 2991 občanského zákoníku a požadovat tak vrácení rozdílu mezi cenou vypočtenou podle zvážené hmotnosti zboží a cenou vypočtenou podle skutečné hmotnosti zboží.

29.7.2018 21:47, před 6 lety