Dobry den,
udelala jsem dne 2.5.2018 rezervaci pres Booking.com v zarizeni: RIverside SPIRIT č. 2097229782 na apartman se dvema loznicema na termin od 23.6. - 26.6.2018.
Podavam stížnosť na ubytovatele, který se mnou nekomunikuje:
- neodpovedel na me e-mailove dotazy/spravy
- v prubehu posledných 5 dnech nebral telefon - byl kontaktovan na telefonním čísle, uvedeným na bookingu: 00420 608 468 760 - nikdo telefon nezvedal 5 dni ani se neozval spatky,
Jak je možné, aby ubytovatel igonoroval všechny telefonaty a e-maily a neposkytl zadnou odpoved na dotazy?
Tohle ochromilo mou duveru v zarizeni a je to take duvod na odstoupení od rezervace.
Prosim vysvetlení a napravu
Dekuji SLimakovu LUbice
Nechtela jsem rusit rezervaci a cekala jsem, ze ubytovatel odpovi na moje dotazy aspon e-mailem..ale nic, takze požaduji zrušení rezervace bez storno-poplatku
Společnost Booking.com B.V. provozuje platformu, prostřednictvím níž mohou poskytovatelé ubytování nabízet své produkty a služby a přes kterou mohou návštěvníci platformy provádět rezervace.
Tím, že si spotřebitel rezervuje ubytování prostřednictvím portálu Booking.com, vytváří si rezervaci ubytování u poskytovatele služeb, nikoliv pak u portálu Booking. com. Od tohoto okamžiku rezervační portál vystupuje výhradně jako prostředník mezi spotřebitelem a poskytovatelem, který předá informace o rezervaci příslušnému poskytovateli a pošle jeho jménem e-mail s potvrzením rezervace.
Pokud jde o odpovědnost rezervačního portálu, ten odpovídá dle svých obchodních podmínek (dostupné na: https://www.booking.com/content/terms.cs.html) dle čl. 9 pouze za:
- přímé škody, které by spotřebitel skutečně utrpěl, zaplatil
- škody, které vznikly v souvislosti s prokazatelnými nedostatky při plnění povinností rezervačního portálu souvisejících s poskytováním služeb.
Rezervační portál odpovídá až do celkové výše celkové ceny vaší rezervace, jak je uvedena v potvrzovacím e-mailu.
Společnost Boooking.com (Czech Republic) s.r.o. je personálně a majetkově úzce provázaná se zahraniční společností Booking.com B.V. se sídlem v Nizozemí, a je její pobočkou pro Českou republiku.
Z tohoto důvodu doporučujeme, aby se spotřebitelka obrátila ohledně reklamace poskytnutých služeb na Evropské spotřebitelské centrum při České obchodní inspekci, které nabízí bezplatnou, rychlou a efektivní poradenskou činnost ohledně evropského spotřebitelského práva se zahraničním prvkem.
Webové stránky Evropského spotřebitelského centra lze nalézt na adrese www.evropskyspotrebitel.cz. Podrobný formulář stížnosti je k dispozici na webových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz v záložce „Kontakty“. Ke stížnosti je třeba přiložit doklady, které máte k dispozici, např. kopii smlouvy, e-mailovou komunikaci s prodejcem.
Na Evropské spotřebitelské centrum se může spotřebitelka obrátit rovněž telefonicky na čísle 296 366 155 nebo elektronicky na e-mail esc@coi.cz. ESC pro ČR sídlí na adrese Štěpánská 15, 120 00 Praha 2.