BOHEMIA ENERGY entity s.r.o.

#24164Výhrůžky a Psychický nátlak za Led žárovky od Bohemia Energy

11.06.2018, před 7 lety

Gabriela Šulcová

Jsem další obět Bohemia Energy za Led Žárovky!!!
Také jsem naletěla jako mnoha dalších lidí na uzavření smlouvy.
Přišel ke mě pán řekl že je z ČEZu a že má lepší tarif pro elektřinu a že mě informují o tom že mění jen název firmy ČEZ na BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. že mám podepsat že jsem informována.

Já to podepsala a pak my vysloveně vecpal žárovky do ruky a řekl že je to dárek pro mě jako pro stálého zákazníka,o placení za žárovky nebyla ani řeč!

Když jsem pak zjistila že je to podvod a písemně jsem odstoupila od smlouvy tak my přišla složenka na úhradu za žárovky 2000 kč.

Na jednou mi přišla sms od vymahačské firmy Creditexpress že to BOHEMIA ENERGY entity s.r.o. jim to prodala a ta firma chce po mě uhradit už 2900 kč a když to nezaplatím tak vyhrožují exekucí!

V dopisu také další vyhrůžky, ze toto je POSLEDNÍ NÁVRH NA VYROVNÁNI.

Take v dopisu je napsáno: abych si uvědomila, že se nenacházím v jednoduché situace. Existující dluh může způsobovat nerovnováhu ve vašem každodenním živote a vytváří různé konfliktní situace. Uhrazením dluhu, budete moc přijmout každý telefonát beze strachu a bez obav budete moci komunikovat se svými blízkými. Berte na vědomí, ze i vaši blizcí prožívají tuto nepříjemnou situaci spolu s vámi.

To Vy jste přišly ke mě, podvedli mne, a tet ještě vytváříte konfliktní situace.

Já jsem matka na mateřské dovolené a chcete my vzít polovinu mého měsíčního příjmu. Take tet mam nevyrovnanou psychiku, a možná přijdu o mateřské mléko.

Myslíte si, ze vaše žárovky mají větší hodnotu než mateřské mléko???

Uvědomte si že svým jednáním ohrožujete mě i mé dítě. Pokud ztratím mléko, budu se bránit lékařskou zprávou a půjde to právní cestou. Je to vysloveně ublíženi na zdraví matce a dítěte.

Vždyť je to podvod, ať mne nechají být a nic po mne nechťejí.

23.7.2018 12:15, před 6 lety

Pokud se zástupce společnosti Bohemia Energy prezentoval jako zaměstnanec spol. ČEZ a. s. a využil nepravdivá tvrzení k získání spotřebitelčina podpisu, jedná se o uvedení v omyl ve smyslu § 583 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. S ohledem na to, že byl omyl vyvolán lstí, je takovéto jednání neplatné dle § 584 odst. 2 občanského zákoníku. Předmětná smlouva tedy nebyla uzavřena platně a společnosti Bohemia Energy z ní nevznikla žádná práva, tedy ani právo na zaplacení ceny za LED žárovky.

Spotřebitelka by měla namítat neplatnost uzavřené smlouvy a není povinna požadovanou částku platit.

Nebude-li možné se společností vyřešit spor smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

18.9.2018 10:18, před 6 lety