Dne 11. 6. cca v 19:45 v Lidlu Tábor (Soběslavská) mi bylo neoprávněně vráceno na 200 kč, místo 500 Kč (bankovka 500kč), kterou jsem předala (jsem si tím na 150 % jista ).
Paní prodavačka hbitš zastrčila bankovku mezi ostatní, vepsala převzato 200 kč a pak začala být nepříjemná.Došlo na přepočítání pokladny stranou v oddělené místnosti s kolegou či vedoucím. Přepočítání bylo opravdu rychlé, za cca 5 minut bylo hotovo. Po východu z uzavřené místnlosti mi bylo oznámeno, že žádný přebytek v pokladně není.
k zaplacení bylo 158 kč
Prosím o zavedení kamer na pokladny, jinak se nelze hádat s člověkem, který evidentně není dobrým pokladním, ať už to bylo jakkoli.
Pod kamerou jsou například přepážky v bance a fungují skvěle.
Spotřebitel by měl v případě prokázaného zjištění nesprávného vyúčtování zboží na pokladně nárok na vrácení bezdůvodného obohacení ze strany podnikatele. V takovém případě je nutné k prokázání nesprávného vyúčtování využít např. svědeckou výpověď nebo kamerový záznam.
Státní dozor v oblasti poctivosti prodeje výrobků provádí Česká obchodní inspekce. Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.
Dobrý den, paní Bednářová,
je nám líto, že se Váš nákup zkomplikoval. Jelikož se něco podobného bohužel občas může stát, je možné peníze v pokladně přepočítat, jak naše kolegyně v prodejně správně učinily. V tomto případě, kdy žádný přebytek v pokladně neobjevily, však nemůžeme zpětně nic dělat.
Váš podnět samozřejmě postoupíme na odpovědné vedoucí, kteří Váš podnět ohledně zavedení kamer k pokladnám zváží.
Děkujeme za něj i za pochopení a přejeme pohodový den.
Lidl Česká republika