Proč děláte akce za věrnostní kupony,když nejste schopni zboží zajistit.První dva týdny byl celkem dobrý výběr,ale pak už ne.Když se na prodejnách ptáme je nám zděleno,že neví zda ještě něco přijde.Často cestuji a ptala jsem se na různých místech.Za dva týdny nenasbíráte body na zboží o které by jsme se zajímali,a nehledě k tomu,že akce trvá ještě v červnu.
Jde o zboží Delimáno
Žádam o vysvětlení.
Pokud společnost své zákazníky předem upozornila, že věrnostní akce je omezena do vyprodání zásob, pak takové ujednání je v souladu s § 1732 odst. 2 občanského zákoníku a tudíž možné.
Kdyby prodávající slibované zboží vůbec neměl v úmyslu dodat a celá akce měla sloužit pouze k nalákání zákazníků na jeho služby, mohlo by takové jednání naplňovat znaky tzv. vábivé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou dle přílohy 1 písm. d) k zákonu o ochraně spotřebitele. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost porušila svou zákonnou povinnost, může se obrátit na krajský živnostenský úřad, který je v tomto případě kompetentní vyhodnotit, zda se společnost dopustila klamavé obchodní praktiky dle přílohy 1 písm. d) zákona o ochraně spotřebitele a případně má možnost prodávajícímu uložit ve správním řízení pokutu.
Vážená zákaznice, děkujeme za Váš podnět.
Rádi bychom ho s Vámi dořešili k Vaší spokojenosti. Nebude-li Vás to obtěžovat, kontaktujte nás prosím na naší bezplatné zákaznické lince 800 165 894 nebo e-mailem na service@kaufland.cz.
Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika