dne 23/12/2013 mnou na internet portálu nakupvakci.cz bylo zakoupeno 4 slevové vouchery (celkem 796,-Kč) na samolepky v uvedeném obchodě s platností do 31.1.2014. Po celou dobu od nákupu nebyl dostatek samolepek na skladě a proto nebylo možné kupony uplatnit.
Dne 31.1.2014 jsem kontaktoval obchod s tím že nemůžu uplatnit kupony do konce jejích platnosti z důvodu omezení na straně obchodu, a požádal jsem o vracení zaplacené částky nebo umožnění objednat zboží dopředu. Na svůj email jsem dostal automatickou odpověď o tom že platnost kuponu je prodloužena do 28.2.2014 a zboží bude naskladněno v brzké době.
Přes to v obchode stálé nebylo možné objednat zboží pro uplatnění zakoupených kuponu.
Z důvodu neumožnění dostatečného výběru zboží do konce února 2014, odstupuji od smlouvy a požaduji vrácení peněz - 796,- Kč.
4 x voucher samolepky na zeď, Objednavka c. 2905672013 Nakupvakci.cz
Z důvodu neumožnění dostatečného výběru zboží do konce února 2014, odstupuji od smlouvy a požaduji vrácení peněz - 796,-Kč.
V případě, že není plněno z důvodu překážky na straně dodavatele, ani po výzvě kupujícího, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit a žádat vrácení uhrazených finančních částek.
Portál www.hport.cz na informaci týkající se podaných stížností reagoval. Své stanovisko připojil pouze k několika stížnostem a k dalším již patrně nemá zájem se vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz je založena na principu dobrovolnosti, bude nutné stížnost uzavřít pro nereakci subjektu. V případě, že by měl spotřebitel zájem v řešení sporu pokračovat, bude již třeba domáhat se právních nároků soudní cestou. Před samotným případným podáním žaloby doporučujeme živnostníkovi zaslat předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu, aby měl spotřebitel nárok i na proplacení nákladů spojených se soudním řízením.