Dobrý den Objednala sjem 3 balení semen stevie sladké, jelikož to bylo podmínkou, aby bylo možné zvolit způsob doručení.Poté jsem mohla vybrat zboží za poplatek ve výši 29 Kč na odběrném místě v ulici Rokytanského, Praha 5. Semínak nevyklíčila, Dvě balení jsem sátzela já, jedno balení zasadil můj syn. Nevyklíčilo nic. Na první reklamaci odpověděla spoelčnost, že se má čekat i více než avizované 3 týdny, tedy týdnů 6. Nevyklíčilo nic. Reklamace nebyla potvrzena a na opakované emaily mně neodpověděli. Při sázení jsem chybu neudělali, takže semeno je buď staré, nebo špatně skladované. V každém sáčku bylo 5 kousků a nevím, zda to skutečně byla semena stevie, jelikož nevím jak by měla vypadat. Na Heurece jsem našla více podobných stížností.
Děkuji Vám za případné řešení
Marie Petrovičová
Neyklíčilo,a při oprimálních podmínkách sázeli dvě osoby
V reklamaci jsemm žádala vrácení fynaložené finanční částky, konkrétně 3x 39 Kč + 29 Kč za osobní vyzvednutí zboží na odběrném místě, celkem 145 Kč
Na tento druh zboží se vztahuje zvláštní zákonná úprava. Jedná se o zákon č. 219/2003 Sb., o oběhu osiva a sadby. § 21 tohoto zákona říká, že u rozmnožovacího materiálu jednoletých druhů je záruční doba jeden rok, pokud není sjednána záruční doba delší. U víceletých druhů končí jednoroční záruka po dosažení vývojového stupně potřebného k určení pravosti odrůdy. Ale u sazenic zeleniny a květin je záruční doba pouze tři týdny.
Pokud by se spotřebitelka semena rozhodla reklamovat, může tak učinit, pokud jsou semena stále v záruční době. Nicméně pro uplatnění reklamace je potřeba, aby semena, která nevzešla, byla prodejci k reklamaci předána.
Prodávající má povinnost převzít vadné zboží k vyřízení reklamace a potvrdit kupujícímu v písemné formě uplatnění jeho práv dle § 16 odst. 1 a § 19 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.