Interdate S.A.

#24630Neoprávněná pohledávka

03.07.2018, před 7 lety

Jakub Kroupa

Dobrý den, obdržel jsem ze společnosti Intrum Czech, s.r.o. upomínkový dopis na 117,48 EUR ref. za využití premiového členství ve společnosti Interdate S.A. Já jsem se ale u této společnosti nikdy neregistroval, nikdy jsem s nimy nic nepodepsal a nikdy jsem jejich služeb nevyužil. Proto je dle mého názoru pohledávka neoprávněná.Dle mého tedy jedná společnost Intrum, případně společnost Interdate S.A. protiprávně a tato pohledávka je bezpředmětná. Společnost Intrum, jsem informoval o tom, že jsem nikdy se společností Interdate S.A. nikdy nic neuzavřel. A to jak písemně tak i telefonicky.

Děkuji za pomoc.

okamžité zrušení pohledávky.

4.7.2018 08:33, před 7 lety

Využije-li spotřebitel služby internetové seznamky, zaregistrovat se může zpravidla zdarma, zatímco využívání následných služeb je zpoplatněné. Službu lze tedy sjednat jednoduše několika kliknutími, aniž by spotřebitel smlouvu podepisoval. Jedná se o tzv. distanční smlouvy, při nichž se strany osobně nesetkají, ale uzavírají je na dálku (např. elektronickou cestou, po telefonu).

Pokud společnost žádá zaplacení peněžních prostředků, musí také prokázat, že k tomu má právní důvod. Je proto vhodné společnost vyzvat, aby prokázala, že peněžní prostředky získala oprávněně (i takovou výzvu je možné užít jako důkazní prostředek při případném soudním sporu). Nebude-li na toto společnost reagovat, jde to k její tíži.

Není-li si spotřebitel vědom toho, že by uzavřel se společností smlouvu, bude vhodné využít službu chargebeback, kterou poskytuje většina evropských bankovních společností ve spolupráci s vydavateli platebních karet. Jedná se o služby, kdy bankovní společnost vrátí podvedenému spotřebiteli peněžní prostředky zpět na účet a následně si jejich vymáhání po obchodníkovi zajistí sama. Více o této službě je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3189/esc-kdy-je-lepsi-platit-kartou.

Pokud by bylo nutné se svých práv domáhat soudní cestou, je na místě využít služeb advokáta. Seznam advokátů je ale možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/advokati nebo na webových stránkách České advokátní komory.

Má-li spotřebitel zároveň důvodné podezření, že byl spáchán trestný čin, může podat trestní oznámení a informovat o tom Policii ČR, jejímž úkolem je podaná trestní oznámení vyhodnotit, shromáždit důkazy a stanovit další postup. Je také na místě úřady požádat, aby informovaly oznamovatele, jak bylo s jeho oznámením naloženo.

5.7.2018 16:29, před 7 lety

Dobrý den.

V případě, že byla Vaše kreditní karta zneužitá třetí osobou, doporučujeme Vám danou skutečnost neprodleně nahlásit Policii České republiky. Jakmile se tak stane, kontaktujte nás prosím v zájmu možnosti dalšího prošetření případu na adrese: collections@interdatesa.com s potvrzením ze strany Policie,

děkujeme Vám.

5.7.2018 18:07, před 7 lety

Jakub Kroupa

děkuji za odpověď, ta ale vůbec nereaguje na otázku, kterou řeším. Podstata mé otázky je, kdy a kdo zneužil mé jméno a u Vaší společnosti se registroval. Svou kartu jsem já ani nikdo jiný k registraci u Vaší spolenčnosti nevyužil. Stejně tak ani svůj email, proto nemám informace k údajnému mému účtu na Vašem portálu. Proro chci znát email a kartu, která pro to byla použita. To jsou pro mne relevatní informace,ktere potřebuji získat pro případné nahlášení na policii. A dále stále žádám o okamžité zrušení pohledávky u společnosti Intrum Czech, s. r. o., z mého pohledu je neoprávněná.

9.7.2018 11:45, před 7 lety

Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost se k vyjádření spotřebitele vyjádřit.

10.7.2018 16:11, před 7 lety

Dobrý den.

Za účelem zachování zásad bezpečnosti a ochrany dat není možné Váš požadavek zodpovědět prostřednictvím veřejne přístupné stránky. Prosíme Vás, obraťte se na náš tým zákaznické podpory na adrese service@c-date.cz.

Prostřednictvím této adresy bude možné bezpečně si vyměnit nezbytné osobní informace s ohledem na ochranu soukromí.

Proces vymáhání dlužného poplatku je možné zastavit na základě potvrzení ze strany Policie, že v daném případě došlo k zneužití platební karta (viz prosím předešlé komentář ze dne 05.07.2018).

13.7.2018 21:30, před 7 lety

Dobry den,

dle vyse uvedene informace jsem spolecnost Interdate S.A. ( c-date) kontaktoval dne 10.7.2018 na uvedeny email service@c-date.cz. Dostalo se mi pouze automaticke odpovedi,ze mne s vyjadrenim do tri dnu budou kontaktovat, ale stale zadne vyjadreni nemam.

Prosim o provereni.

Dekuji

16.7.2018 07:19, před 7 lety

26.7.2018 15:05, před 7 lety

ID: 48305437

dle našich informací Vás již v uvedené záležitosti kontaktovalo Zákaznické centrum C-date.

25.8.2018 19:53, před 6 lety

24.9.2018 09:03, před 6 lety