Dobrý den, obdržel jsem ze společnosti Intrum Czech, s.r.o. upomínkový dopis na 117,48 EUR ref. za využití premiového členství ve společnosti Interdate S.A. Já jsem se ale u této společnosti nikdy neregistroval, nikdy jsem s nimy nic nepodepsal a nikdy jsem jejich služeb nevyužil. Proto je dle mého názoru pohledávka neoprávněná.Dle mého tedy jedná společnost Intrum, případně společnost Interdate S.A. protiprávně a tato pohledávka je bezpředmětná. Společnost Intrum, jsem informoval o tom, že jsem nikdy se společností Interdate S.A. nikdy nic neuzavřel. A to jak písemně tak i telefonicky.
Děkuji za pomoc.
okamžité zrušení pohledávky.
Využije-li spotřebitel služby internetové seznamky, zaregistrovat se může zpravidla zdarma, zatímco využívání následných služeb je zpoplatněné. Službu lze tedy sjednat jednoduše několika kliknutími, aniž by spotřebitel smlouvu podepisoval. Jedná se o tzv. distanční smlouvy, při nichž se strany osobně nesetkají, ale uzavírají je na dálku (např. elektronickou cestou, po telefonu).
Pokud společnost žádá zaplacení peněžních prostředků, musí také prokázat, že k tomu má právní důvod. Je proto vhodné společnost vyzvat, aby prokázala, že peněžní prostředky získala oprávněně (i takovou výzvu je možné užít jako důkazní prostředek při případném soudním sporu). Nebude-li na toto společnost reagovat, jde to k její tíži.
Není-li si spotřebitel vědom toho, že by uzavřel se společností smlouvu, bude vhodné využít službu chargebeback, kterou poskytuje většina evropských bankovních společností ve spolupráci s vydavateli platebních karet. Jedná se o služby, kdy bankovní společnost vrátí podvedenému spotřebiteli peněžní prostředky zpět na účet a následně si jejich vymáhání po obchodníkovi zajistí sama. Více o této službě je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3189/esc-kdy-je-lepsi-platit-kartou.
Pokud by bylo nutné se svých práv domáhat soudní cestou, je na místě využít služeb advokáta. Seznam advokátů je ale možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/advokati nebo na webových stránkách České advokátní komory.
Má-li spotřebitel zároveň důvodné podezření, že byl spáchán trestný čin, může podat trestní oznámení a informovat o tom Policii ČR, jejímž úkolem je podaná trestní oznámení vyhodnotit, shromáždit důkazy a stanovit další postup. Je také na místě úřady požádat, aby informovaly oznamovatele, jak bylo s jeho oznámením naloženo.
Dobrý den.
V případě, že byla Vaše kreditní karta zneužitá třetí osobou, doporučujeme Vám danou skutečnost neprodleně nahlásit Policii České republiky. Jakmile se tak stane, kontaktujte nás prosím v zájmu možnosti dalšího prošetření případu na adrese: collections@interdatesa.com s potvrzením ze strany Policie,
děkujeme Vám.
děkuji za odpověď, ta ale vůbec nereaguje na otázku, kterou řeším. Podstata mé otázky je, kdy a kdo zneužil mé jméno a u Vaší společnosti se registroval. Svou kartu jsem já ani nikdo jiný k registraci u Vaší spolenčnosti nevyužil. Stejně tak ani svůj email, proto nemám informace k údajnému mému účtu na Vašem portálu. Proro chci znát email a kartu, která pro to byla použita. To jsou pro mne relevatní informace,ktere potřebuji získat pro případné nahlášení na policii. A dále stále žádám o okamžité zrušení pohledávky u společnosti Intrum Czech, s. r. o., z mého pohledu je neoprávněná.
Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost se k vyjádření spotřebitele vyjádřit.
Dobrý den.
Za účelem zachování zásad bezpečnosti a ochrany dat není možné Váš požadavek zodpovědět prostřednictvím veřejne přístupné stránky. Prosíme Vás, obraťte se na náš tým zákaznické podpory na adrese service@c-date.cz.
Prostřednictvím této adresy bude možné bezpečně si vyměnit nezbytné osobní informace s ohledem na ochranu soukromí.
Proces vymáhání dlužného poplatku je možné zastavit na základě potvrzení ze strany Policie, že v daném případě došlo k zneužití platební karta (viz prosím předešlé komentář ze dne 05.07.2018).
Dobry den,
dle vyse uvedene informace jsem spolecnost Interdate S.A. ( c-date) kontaktoval dne 10.7.2018 na uvedeny email service@c-date.cz. Dostalo se mi pouze automaticke odpovedi,ze mne s vyjadrenim do tri dnu budou kontaktovat, ale stale zadne vyjadreni nemam.
Prosim o provereni.
Dekuji
ID: 48305437
dle našich informací Vás již v uvedené záležitosti kontaktovalo Zákaznické centrum C-date.