zúčastnili jsme se pobytového zájezdu v Tunisku ve dnech 28.6-10.7.2018
v hotelu HOTEL HELYA BEACH & SPA*** 1x pokoj s výhledem na moře, kde nám
byla slibována klidná dovolená u moře s dětmi. Pokoj s výhledem na moře
kazila stavba vedlejšího hotelu s dělníky a jeřáby s čilým pracovním hlukem
téměř po celý pobyt.Do hotelu měli přístup i ostatní obyvatelé s okolí, kteří v hojném počtu navštěvovali zařízení hotelu včetně bazénů, z tohoto důvodu jsme ani nemohli se cítit bezpečně Na hotelu během našeho pobytu byl organizován pobyt velkého množství tuniské mládeže.Během jejich pobytu u bazénů nebylo možno s malým dítětem používat bazény z důvodu bezpečnosti (skákání do bazénu, dovádění v bazénu apod.Dokonce při krátkém opuštění lehátek pro občerstvení jsme měli obsazená lehátka i když jsme na nich měli svoje věci.Dalším příkladem odpočinkové dovolené byl zážitek u bazénu kde jsme leželi na lehátkách a přišla skupina občanů arabského původu a přinesli umělohmotné židle které vtěsnali přímo k naším lehátkám a tímto nás donutili odtud radši odejít.Co se týče hotelu, chtěli bychom uvést v přízemí téměř neustále páchnoucí záchody kde neustále byly páchnoucí louže a zaneřáděné záchody.Na celý komplex byly dva výtahy z nichž jeden z nich nejezdil celý týden a na par dní oba dva, takže jsme museli chodit po schodech až do 3.patra pešky a při odjezdu z hotelu ráno ve tři hodiny výtahy opět nešly, tak jsme musely i s kufry a dítětem sejít pomalu potmě pěšky.Při výdeji jídel jsme ještě nezažili takovou tlačenici zaviněnou hlavně tuniskou komunitou, které bylo v hotelu velké množství.Co se týče Vašich delegátek, tak při příchodu na hotel zde žádná delegátka nebyla.Museli jsme si všechno zjistit sami (kde máme pokoj, kde se chodí k moři,kde jsou bazény, kde je jídelna).Při dalších návštěvách vyzařovala z vašich delegátek taková arogance a povýšení , že jsme toto nikde ještě nezažili(na dotazy odpovídaly vetšinou stroze nemáme jenom Vás, máme více hotelů, co byste chtěli za tříhvězdičkový + hotel , na dotaz s telefonováním domů bylo odpovězeno a proč potřebujete domů volat a spoustu dalších arogantních odpovědí.Slibované wifi připojení bylo nemožné během pobytu používat neboť byl zázrak se vůbec připojit.Z těchto důvodů již nikdy nepoužijeme služeb cestovní kanceláře Blue style ani nedoporučíme ostatním a žádáme o poskytnutí finanční kompenzace za nevydařenou a totálně zkaženou dovolenou
s pozdravem Pospíšilovi
peněžní kompenzace
Měl-li zájezd vady a vytkl-li je spotřebitel bez zbytečného odkladu, má spotřebitel dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vady. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam). Nevytkl-li spotřebitel vadu zájezdu bez zbytečného odkladu vlastním zaviněním, soud právo na slevu z ceny nepřizná, jestliže pořadatel namítne, že spotřebitel své právo neuplatnil ani do jednoho měsíce od skončení zájezdu ani u něho, ani u osoby, která uzavření smlouvy zprostředkovala.
Pro výpočet výše nároku je možné využít tzv. Frankfurtskou tabulku slev. Tabulka není právně závazná, jedná se spíše o pomocné vodítko. Zde je k dispozici ke stažení Frankfurtská tabulka slev: http://www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu. Více informací ohledně problematiky zájezdů je možné také vyhledat na adrese https://www.dtest.cz/clanek-4407/pravo-problemy-se-zajezdy.
Pokud pořadatel reklamaci zájezdu zamítne, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.