PPL CZ s.r.o.

#24802Nedoručená zásilka ze zahraničí

2 měsíce 12 dnů 3 hodiny

12.07.2018, před 7 lety

Marek Švára

V 3/2018 jsem si od fyzické osoby v Německu objednal náhradní díl na motocykl. Prodávající mi ho poté co jsem mu na účet odeslal 230 € zaslal prostřednictvím DeutschePost. Asi 14 dnů jsem čekal a stále nic. Po komunikaci s odesílatelem, který mi poskytl číslo balíčku jsem od něj dostal informaci, že mi byla zásilka doručena. Začal jsem pátrat v ČR kde je problém. Po několika telefonátech jsem se dopátral, že byla zásilka doručována prostřednictvím PPL kde mi sdělili, datum doručení. V té době jsme byli s rodinou na dovolené a doma nikdo nebyl... Obešel jsem sousedy i výdejní místo PPL, které máme ve městě, ale marně. Po dalším telefonátu na PPL mi bylo sděleno jméno řidiče, který dispečinku sdělil, že zásilku nechal položenou u vstupních vrat... Položil, či nepoložil? Nevím, nebyli jsme několik dní doma. Bylo mi řečeno, že odesílatel z Německa musí podat reklamaci na doručení, což se stalo, ale problém je v tom že, DeutschePost vidí zásilku jako doručenou a tak nemá co řešit. Společnost PPL dle mého názoru porušila VOP, kde jsem takovýto způsob doručení nenašel a ani žádnou zásilku nepřevzal a podpisem nestvrdil. Děkuji Marek Švára

použitý díl - tlumič řízení

Pro mne by byla nejpřijatelnější varianta dostat od PPL díl, který mi nebyl doručen, ale to v tuto chvíli nevidím jako reálné a tak by jsem rád alespoň dostal zpět peníze, které jsem odesílateli zaplatil.

13.7.2018 08:46, před 7 lety

Pokud zasílatel nepostupoval při doručování v souladu se zasilatelskou smlouvou, je vhodné uplatnit reklamaci. Odesílatel by také mohl žádat náhradu škody, která mu vznikla v souvislosti s porušením smluvní povinnosti ze strany zasilatele.

24.9.2018 20:30, před 6 lety