Dne 1.8.2013 jsem zakoupil v prodejně Sportisimo Karviná, výrobek firmy Intrea-Piko (příp. dodavatele tohoto výrobku, a to kroket Lucio Londero. Dne 2.9.2013 jsem tento výrobek musel reklamovat, neboť při třetí hře došlo k rozpůlení jedné z koulí, u dalších koulí se začala ztrácet barva a hůlky začaly měnit svůj původní tvar, přičemž se tyto závady projevily již při 3. použití. Tato reklamace nebyla uznána, i když byla alespoň vyměněna prasklá koule s tím, že v pravidlech hry byla zatržena barevným fixem věta: "Záruka se vztahuje na vady materiálu, NE na poškození nevhodným používáním, např. hra v dešti, údery nadměrnou silou, údery palicí o jiné předměty, nevystavování kriketu vlhkosti a jiným nepříjemným vlivům a podobně. Z tohoto důvodu jsem napsal žádost o znovuposouzení reklamace s tím, že jsem popsal důvody, pro které žádám vrácení peněz. Jednak, že byl výrobek použit pouze 3x, a to ještě ke všemu dětmi za dozoru rodičů, takže tyto určitě neužívaly nadměrnou sílu, nehrály v dešti, neprováděly údery palicí o jiné předměty, apod. s tím, že ani tato žádost o znovuposouzení nebyla uznána k mému prospěchu.
Kroket Lucio Londero
Žádám o vrácení peněz, příp. výměnu zboží za nové.
V případě, že je reklamována vada výrobku je třeba nároky z odpovědnosti za vady uplatňovat vůči prodejci, nikoli vůči výrobci.
Pokud byla reklamace zamítnuta a takové zamítnutí bylo i řádně písemně odůvodněno dle § 19 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele, má kupující možnost obrátit se na jiného nezávislého odborníka, nejlépe soudního znalce, který by výrobek posoudil a určil příčinu vady. V případě, že by byl znalecký posudek ve prospěch kupujícího, má pak nárok nejen na řádné vyřízení reklamace, ale i na náklady spojené s pořízením znaleckého posudku.
Společnost SPORTISIMO s.r.o. se rozhodla v současné době nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti. Z tohoto důvodu musíme stížnost uzavřít.