25. 6. 2018 jsem v přerovské prodejně CCC reklamovala sandály VIA RAVIA WAB-090-LY1 Bordó (reklamace č. R41855806396).
Na levé i pravé botě se začala odlepovat podešev a na levém půlpáru praskla pata v místě, kde je spoj výlisku. Pravý půlpár má také náznaky praskání, ale zatím drží pohromadě.
Reklamace mi byla 18. 7. zamítnuta z důvodu mechanického poškození ze strany zákazníka - nevhodným výběrem velikosti obuvi. K odlepené podešvi se v reklamačním protokolu nikdo ani nevyjádřil.
Velikost obuvi mám správnou a v sandálech jsem chodila pouze do práce po chodníku, takže k mechanickému poškození dojít nemohlo.
Odmítla jsem rozhodnutí převzít a chtěla jsem se na místě odvolat, ale dostala jsem od prodavačky pouze lístek s adresou servis.zakaznikum@ccc.eu. Na tuto adresu jsem napsala a dostala opět tu samou odpověď, že se jedná o mechanické poškození. K odlepené podešvi se opět nikdo nevyjádřil.
Studovala jsem design obuvi, takže znám konstrukci obuvi a výrobní postupy, a stojím si zatím, že se u prasklé paty a odlepujících se podešví jedná o výrobní vady.
Sandály VIA RAVIA WAB-090-LY1 Bordó, vel. 38
Vrácení peněz
Prodávající má povinnost se při reklamaci vypořádat se všemi vytýkanými vadami. Není-li tomu tak a prodávající se s některou z vytýkaných vad během reklamace nevypořádal, nebyla reklamace vyřízena řádně a včas. Spotřebitelka by v takovém případě měla právo od smlouvy odstoupit.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.