Mountfield a.s.

#25185Zamítnutí reklamace, následná oprava a výměna čerpadla,které bylo v naprostém pořádku zakázka SRZ18/016/7/03077

1 měsíc 28 dnů 2 hodiny

27.07.2018, před 6 lety

Jiří Rop

2.3.2014 jsem zakoupil bazénový vysavač Galeon FL v prodejně Pardubice (jedná se o plně automatický vysavač), prodloužená záruka na 7.let..U vysavače došlo k poruše a to takové , že vysavač vysával cca 1m jedním i druhým směrem .Vysavač byl předán k opravě do servisu Pardubice , kde jsem byl informován , že vysavač bude odeslán k posouzení.2.7.18 jsem byl informován , že reklamace se zamítá. Dle servisu na stroji není materiálová ani výrobní vada a došlo k poškození turbíny čerpadla a to vylámáním lopatek , pravděpodobně použito bez filtrů. S touto diagnostikou jsem nesouhlasil jelikož vysavač žádné filtry nemá a má pouze filtrační sáček. Byla mi nabídnuta oprava za 8918,-Kč. Opravu jsem nechal provést a písemně jsem upozornil servis , že opravu nechám posoudit autorizovaným servisem a v případě, že stanovisko servisu je mylné budu požadovat veškeré náklady zpět. 18.7.18 jsem převzal vysavač opravený a to s tím , že bylo vyměněno čerpadlo. Dne 19.7.18 jsem kontaktoval autorizovaný servis MOUSE OLEUM Zlín. Bylo mi sděleno , že uvedený vysavač má pouze jednu turbínu a to na hřídelce čerpadla. Čerpadlo jako takové nemá uvnitř žádnou turbínu a je nerozebíratelné . 19.7.18 jsem kontaktoval zákaznické centrum Mountfieldu a v sekci náhradních dílů mi bylo řečeno , že uvedená turbína stojí 369 Kč,- !!!!! Původní čerpadlo jsem zaslal do servisu MOUSE OLEUM Zlín a následně jsem byl informován , že čerpadlo je v naprostém pořádku. Dne 26.7.18 jsem navštívil servis Pardubice s tím ,že nechápu proč došlo k výměně čerpadla když je v pořádku a proč nedošlo pouze k výměně turbíny za 369 Kč,- . Servis jsem informoval o mém telefonickém rozhovoru se zákaznickým centrem kde turbína je vedena jako náhradní díl. Vedoucí servisu Pardubice mi sdělil , že vyměňují celá čerpadla jelikož se turbíny samostatně nedají u Mountfieldu koupit. Dne 27.7.18 jsem tedy odjel do Mountfieldu Hradec Králové a zde turbína byla bez problémů objednána , to pouze , abych Pardubický servis přesvědčil o tom , že nemají pravdu a klamou zákazníky.

Jedná se o náhradní díl vedený pod značkou QTP00038. Vysavač GALEON FL. Výměna turbíny cca 20 min.

Navrácení peněz za čerpadlo , zakoupenou turbínu a mnou zaplacenou práci.

7.8.2018 09:32, před 6 lety

Byl-li při nabízení služby (placená oprava výrobku) užit nepravdivý údaj, mohly být naplněny znaky tzv. klamavého konání, které patří mezi zákonem o ochraně spotřebitele zakázané nekalé obchodní praktiky. Za porušení zákazu užívání nekalých obchodních praktik může být prodávajícímu udělena pokuta za přestupek až do výše 5 000 000 Kč. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad s podnětem, že byl porušen zákon.

Spotřebitel může také žádat náhradu škody, která mu vznikla v souvislosti s porušením zákonné povinnosti ze strany společnosti.

24.9.2018 20:04, před 6 lety