Dobrý den
Jmenuji se Karel Zdešek a jsem pravidelným zákazníkem.Dnes jsem zažil ve Vaší prodejně v K.Varech Vítězné ul. doslova šok.
Velmi arogantní vedoucí mi sdělila, že si nemohu koupit více jak tři balení jaké koliv vody protože ta je na příděl.Něco podobného jsem zažil naposledy před rokem 89.Považuji toto jednání za velmi závažné omezení v dodržování pitného režimu obzvláště v této době kdy panují velmi extrémní klimatické podmínky.
Za zmínku také stojí to,že v tété projně jsou neustále po prodejní ploše rozmístěné palety plné zboží které nikdo nedoplňuje a velmi omezují pohyb zákazníků a o nedoplněném pečivu nemluvě.
Podle mého názoru vedoucí této prodejny neumí jednat se zákazníky a nezvládá ani vedení této prodejny.Mohla by se učit od kolegů v Ostrově kam také chodím nakupovat a jsem velmi spokojen.
Zavěrem chci zmínit ještě jeden fakt.Vietnamští spoluobčané nakupují ve Vašich marketech od jednoho druhu zboží plné koše a nikdo je nomezuje,není to diskriminační ptám se.
Karel Zdešek
okamžité odvolání omezení prodeje
výměna vedoucí
U akčního zboží je za určitých okolností možné stanovit maximální množství jeho odběru, které musí být přiměřené povaze věci. Spotřebitel by měl být o takovém omezení předem srozumitelně a zřetelně informován. Informace o omezení nákupu určitého počtu kusů by měla být uvedena nejen v letáku, ale i v regálu u prodávaného zboží.
Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.
Dobrý den, pane Zdešku,
je nám líto, že jste si nemohl zakoupit větší zásobu vod. Omezení prodeje máme stanoveno pouze u akčního zboží proto, aby se dostalo i na další zákazníky. V takovém případě je možný prodej pouze v obvyklém množství, o čemž informujeme i v našem letáku. Pokud se jednalo o neakční nabídku, zde omezení prodeje vody zavedeno nemáme. Můžete nám upřesnit, který případ máte na mysli, abychom o celé situaci mohli informovat odpovědné kolegy?
Předem děkujeme.
Lidl Česká republika