dobry den, vyuzival jsem seznamku sex-schuzka-dnes.com ,kdyz jsem nezaplatil,zablokovali stranky, souhlasim to je v poradku, chteli doplatit castku 73,74 euro a clenstvi bude zruseno.prisel mi dopis od pravniku ,kdyz zaplatim predejdu neprijemnostem.castku jsem uhradil ,na jejich ucet IBAN -DE76700100800005201807 BIC- PBNKDEFFXXX,pod spisovou znackou 31118156778,spolecnosti Auer Witte Thiel,email kolekce@auerwittethiel.com . komunikujeme pres email. prisel dalsi mail at zaplatim dalsich 73,74 euro pod jinou spisovou znackou 31118150036.kdyz neaplatim do 6.8.2018 budou to vymahat exekucne. prosim pomozte mi, nevim co delat dal. s pozdravem Pylicek ,email hatatytla03@seznam.cz
nechci aby to dopadlo spatne ,chtel jsem aby mi vysvetlili proc mam zaplatit dalsi penize pod jinou znackou, kdyz jsem uz castku vyrovnal. vzdy jsem psal email ve vsi slusnosti.reakce podle mne by byla spravna kdyz uznaji ze jsem uz zaplatil a nebudou zadat dalsi platby a zrusi vse co se mne tyka.dekuji
V případě soudního sporu by společnost musela prokázat, že existuje právní důvod, na základě kterého má právo údajný dluh vymáhat. Vymáhá-li společnost tento údajný dluh prostřednictvím inkasních agentur, nemají tyto inkasní agentury žádná speciální oprávnění oproti běžnému věřiteli (například nemohou nařídit exekuci).
Vymáhat dluh prostřednictvím exekutora je možné pouze v případě, pokud k tomu existuje exekuční titul, např. bylo-li o dluhu rozhodnuto v soudním řízení a rozhodnutí soudu nabylo vykonatelnosti.
Pokud však spotřebitel uzavřel se společností smlouvu o poskytování placených služeb, pak je nutné takovou smlouvu řádně ukončit, a to výpovědí. Výpověď doporučujeme zaslat na e-mail adresu poskytovatele: support@datehelpdesk.com. Více informací o této problematice je možné vyhledat na webové adrese https://www.dtest.cz/clanek-5829/hledani-dokonaleho-protejsku-vas-muze-prijit-draho.
Pokud by společnost záměrně znemožňovala vypovězení smlouvy, nemůže se dožadovat toho, že právní vztah nebyl ze strany spotřebitele řádně ukončen. Zkracuje-li společnost spotřebitele na jeho právech, k takovému jednání se nepřihlíží a jde to k tíži společnosti.
Pokud spotřebitel výpověď smlouvy zaslal společnosti prokazatelnou formou, popřípadě se pokoušel zaslat (např. formou uváděné emailové adresy nebo faxu), ale z důvodů na straně podnikatele to nebylo umožněno, stačí společnosti prokázat snahu o včasné a řádné vypovězení smlouvy.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele.