špatná funkčnost řídicí jednotky. špatně vyhodnocuje parametry spalin pomoci lambda sondy- skryta vada z výrobku SUZUKI. Nutno vyměnit. Zpráva z autorizovaného servisu
Suzuki Sx4
AAA auto, prodavajicí Aures Holding a.s. pobočka České Budějovice
Dopravaku 874/15, 184 00 Praha 8
https://www.aaaauto.cz, http://www.auresholdings.eu/
info@aaaauto.cz, michal.hackl@aaaauto.cz
IČ: 01759299
vracení smlouvy nebo zaplacení výměny řídicí jednotky v ceně 39000 kč (sníženi ceny vozu o tuto častku)
Při koupi ojetého vozidla platí, že spotřebitel nemůže reklamovat zboží pro vady odpovídající míře používání nebo opotřebení, kterou věc měla při převzetí kupujícím podle § 2167 písm. c) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Ale i v tomto případě musí vozidlo vykazovat takové vlastnosti, které si smluvní strany sjednaly.
U ojetých automobilů hraje velkou roli při posuzování odpovědnosti za vady obsah smlouvy. Prodávající totiž neodpovídá za vady, na které kupujícího před uzavřením smlouvy prokazatelně upozornil. Také se záruka nevztahuje na vady, které odpovídají opotřebení automobilu vzhledem k jeho stáří či míře používání předchozím vlastníkem. Nelze však do smlouvy uvést velký výčet vad, kterými by snad vozidlo mohlo trpět, a pak tvrdit, že kupující byl na vady upozorněn. Musí se jednat o konkrétní vady a o jejich přítomnosti musí být kupující poučen.
Pokud by došlo k situaci, že autobazar reklamaci zamítne jako neoprávněnou, doporučujeme obrátit se na advokáta, který by mohl uzavřenou smlouvu prostudovat a zaslat autobazaru výzvu, v níž bude rozporovat vyřízení reklamace. Seznam advokátů je dostupný na stránkách www.dtest.cz/advokati. Možné je využít také mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci (ČOI), blíže viz https://www.coi.cz/informace-o-adr/.
Vážená paní Tréglová,
Vaši záležitost jsem prověřila s kolegy z reklamačního oddělení. Ve Vašem případě společnost trvá na původním výsledku reklamace. Z naší strany již není nic dalšího k doplnění.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO
Dobrý den paní Míková, 7.8.2018 jsem odeslala oznámení o odstoupení od smlouvy ve smyslu ustanovení § 2106 odst. 1
písm. d) občanského zákoníku č. 89/2012 Sb., v platném znění. Bohužel žádnou reakci na to jsem nedostala.
s pozdravem L.Tréglová
záležitost byla prověřena a následně uzavřena s původním stanoviskem.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO
Dobrý den paní Míkova, stále nesouhlasím, že se nejedna o skrytou vadu. Proto jsem objednala posudek soudního znalce, který je ve stadiu zpracování.
V rámci zpracování posudku bude se předvádět soudnímu znalci kontrola emise.
Už jsem to zkoušela a systém měřeni emise s touto vadou řídicí jednotky nepustí dál k měření, tím pádem vozidlo je nezpůsobilo k jízdě.
pro soudního znalce budu objednávat termín na emisích. Dotaz na Vás zda bude odborník z AAA zúčastnit se měření? V případě Váši účasti sdělím Vám termín.
L.Tréglová
po konzultaci s kolegy z reklamačního oddělení se měření nezúčastníme, vyčkáme na stanovisko znalce.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO
Opět žádáme spotřebitelku o sdělení, v jaké fázi se stížnost nyní nachází, případně o její uzavření.
Dobrý den,proběhlo měření emisi - přes chybu na řídicí jednotce nelze emise vyhodnotit. Auto bylo ještě v servisu na výměně svíček, kontrole lambda sond a katalyzátoru s výsledkem: lambda-sondy jsou ok, výměna svíček neovlivnila hlášeni chyby. Výsledek- jedná se o skrytou vadu řídicí jednotky. čekám na zpracování zprávy soudního znalce . L.Tréglová
počkáme tedy na zprávu od znalce.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO
Dobrý den, soudní znalecký posudek s výsledkem že se jedná o skrytou vadu, faktury a návrh o mimosoudní vyrovnání byl zaslán 4.12.2018 na E-Mail info@aaaauto.cz. L.Tréglová
Vážená paní Tréglová,
mám informaci, že se kolegové Vaší reklamací znovu zabývali. Reklamace byla tedy znovu posouzena a já věřím, že jste o novém výsledku byla kolegy již informována. Dejte pak prosím vědět, jak jste byla spokojená.
Děkuji, Jitka Míková, AAA AUTO
dobrý den paní Míková, vzhledem k tomu že do dnešního dne se mi nikdo z Váši společnosti neozval, jsem nucena předat tuto věc právníkovi. L.Tréglová
věc jsem prověřila a dopis, který jsme Vám zasílali, se vrátil zpět. Požádala jsem kolegy, aby se s Vámi spojili telefonicky. Věřím, že tak již učinili a že máte informace o novém výsledku reklamace.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO
Dobrý den, věc již předaná právníkovi, který se Vám ozve ohledně výzvy předání vozidla nebo o možnosti stažení výpovědi. L.Tréglová
mrzí mne, že ani nový výsledek věc nevyřešil k Vaší spokojenosti, nicméně společnost na něm trvá. Z naší strany již není nic dalšího k doplnění.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO
Dobrý den paní Míková, nevím o jakém výsledku mluvíte. Mně také moc mrzí že jsme nevyřešili stížnost cestou dohody a musím dožadovat se zrušení kupní smlouvy soudní cestou. L.Tréglová
měla jsem na mysli nový výsledek, resp. novou nabídku kompenzace, která Vám byla zaslána nejprve dopisem (který se však nedoručený vrátil), následně zopakována kolegou z odd. reklamací po telefonu. Tato nabídka je skutečně konečná, kolegové Vám ji ještě jednou nyní zasílali dopisem.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO
Dobrý den paní Miková, zakoupila jsem u Vas auto se skrytou vadou, včas jsem reklamovala, ve lhůtě stanoveném zákonem jsem odstoupila od smlouvy a posudkem soudního znalce jsem prokázala , že se jedná o vadu skrytou. Vzhledem k tomu že se nepodařilo najit řešeni, proč bych auto nechala, trvám na odstoupení od smlouvy a chci Vám auto vrátit. L.Tréglová
záležitost byla uzavřena a ze strany společnosti již není nic dalšího k doplnění.
S pozdravem Jitka Míková, AAA AUTO
Jelikož společnost již nemá nic, co by k případu doplnila, bude tato stížnost uzavřena. Spotřebitelka má možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.