Dobrý den.Asi před 2 týdni jsem koupil svojmu synovi 5let elektrickú motorku v pobočce v Šestajovicích.Na druhý den jsem si všimnul,že chybí kábl od pojistky na brzde.Co je úplne neprípustné a ohrozujúce zdraví a bezpečnost mojho syna.Tak jsem šel reklamovat závadu,ale nakonec mi prodejci řekli,že pochybil ten co to montoval.Kabel byl zaměrne zasunutý v krytu motora,vedomě ohrozili zdravý ditete.A teraz bude měsíc bez motorky,která nebyla levná...A zvlašt když to bylo pochybení na Vaši strane.Budú to řešit právne za ohrožení zdraví diťete.S pozdravem Martin Šarkaň
Detský elektricky motocykl cross
Dozorovým orgánem, který má kontrolovat, zda nejsou na trh uváděny nebezpečné výrobky je v České republice Česká obchodní inspekce (ČOI). Ta provádí šetření jak z vlastní iniciativy, tak na základě podnětů osob. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.
Pokud je zboží vadné, je vhodné uplatnit reklamaci. Pokud je zboží reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná už při koupi. V případě soudního sporu by musel prodávající prokázat, že věc v době převzetí vadná nebyla.
Zákon stanoví prodávajícímu povinnost rozhodnout o reklamaci ihned, u složitých případů do 3 pracovních dnů, přičemž reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena nejpozději ve lhůtě 30 kalendářních dní. Reklamace je vyřízena teprve tehdy, když vás prodávající o tom vyrozumí. Vyprší-li zákonná či smluvená lhůta, považuje se to za podstatné porušení smlouvy a spotřebitel může od kupní smlouvy odstoupit.
Vážený pane Šarkaň,
celou záležitost nechám okamžitě prověřit a budu Vás prostřednictvím této stránky neprodleně informovat o výsledku. Z Vámi popsaného vyplývá, že motorka je nyní na servise v naší společnosti, prosím o zaslání čísla servisní zakázky, což nám pomůže urychlit dohledání viníka.
Předem děkuji.
Mob.: +420 724 318 400
Fax: +420 323 661 348
E-mail: simana.josef@hecht.cz
www.hecht.cz
Dobrý den.Jsem přijemné překvapen Vašim postojem k celé situaci.Reklamace proběhla rychle a vada byla odstraněná.Omluvám se prodejci z prodejny Hecht Šestajovice,za nepříjemnosti které mu byli způsobené.Na něj stížnost nebyla myšlena.Po dobu prodeje a reklamace byl vstřícny a ochotný.Týmto je záležitost uzavřená a dál to řešit nebudeme.S pozdravem Martin Šarkaň
Dobrý den, pane Šarkaň,
děkuji za Vaši zprávu. Jsem velmi rád, že se vše vyřešilo k Vaší spokojenosti.
Přeji Vám a Vašemu synovi plno krásných zážitků na motorce znažky Hecht.
S pozdravem,
Josef Šimána