ETA a. s.

#25431Reklamace Šlehače

1 měsíc 18 dnů 7 hodin

08.08.2018, před 6 lety

Kateřina Oleksiková

Zdravím, doteď jsem byla zdvořilá, ale děláte si už ze mě srandu? Za prvé, jste mi neproplatili poštovné za reklamaci kterou jsem Vám posílala, jak jste slíbili. A za druhé, dnes mi přišel balíček, aniž by mi někdo dal vědět o postupu řešení problému a jakékoliv odezvy a omluvy. Mixér dnes přišel vyměněn, naštěstí už je to správný kus. Jen šlehací metly jsou opět špatně popárované. Garantuji Vám, že ve Vašem e-shopu už nikdy nic nekoupím. Jsem z Vašeho systému velice znechucená. Nehodlám Vám již balíček zasílat zpět abych na něj nemusela opět čekat téměř měsíc, jen kvůli Vaší chybě. Opravdu jste mě jakožto věrného zákazníka Vaší značky zklamali.

(Prvně mi přišel šlehač ve správné krabici ale s jiným strojem a špatně spárovanými metlami a háky...) to jsem poslala zpět na mé vlastní náklady.

reklamace číslo 8918070677 (Eta Lento)

Řešení by bylo zaslat mi novou metlu a proplatit poštovné, které jsem platila navíc kvůli chybě firmy Eta.

8.8.2018 14:26, před 6 lety

O právu na náhradu účelně vynaložených nákladů při uznané reklamaci hovoří § 1924 občanského zákoníku. Je-li kupující oprávněn požadovat nápravu vadného plnění, náleží mu i náhrada nákladů účelně vynaložených při uplatnění tohoto práva. Neuplatní-li však právo na náhradu do jednoho měsíce po uplynutí lhůty, ve které je třeba vytknout vadu, nebude mu právo na náhradu nákladu v případném soudním sporu přiznáno.

K tomu je však třeba dodat, že se vždy jedná o nejnižší možné náklady. Pokud například kupující zvolí nákladnější variantu dopravy, není mu prodávající povinen hradit plnou výši skutečně vynaložených nákladů. Prodávající je tedy povinen poskytnout náhradu pouze do výše nákladů nejnutnějších.

Spotřebitel může rovněž využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Řízení před Českou obchodní inspekcí je zdarma. Více informací je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz

26.9.2018 21:27, před 6 lety