Podávám stížnost na hotel Rosa Rivage v termínu 15.-29. 7.2018, kterého jsem se zúčastnil se svou dcerou a synem. Jsem jedním z nespokojených klientů, který se podepsal pod hromadnou stížnost.
Za sebe bych rád upozornil na nedostatky, se kterými jsem se musel potýkat já osobně, a které jsem i osobně hlásil delegátovi. Na pokoji chyběla lednice, v klimatizaci minimální množství chladiva, neměněné ručníky, chybějící toaletní papír, o šamponu a mýdlu, které by mělo být standardem na 4* hotelu nemluvě. Ledničky jsem se dočkal 21. 7. a to tak, že jsem ji přes polovinu resortu přenesl do svého pokoje z pokoje klientů, kterým dovolená končila. Předpokládám, že jinak bych se ledničky nedočkal do konce své dovolené. Chápu však, že při množství nedostatků, které se na hotelu vyskytují, se na mnou zaplacenou ledničku na pokoji nedostala řada.
Jako hrubý nedostatek hodnotím bezpečnost hotelu. Setkal jsem se nejen s otevřeným krytem klimatizace, ale i s otevřenými skříněmi na elektřinu, nijak nezajištěnými kabely pod proudem, na které jsem byl upozorněn díky jinému hostu hotelu, který byl elektrickým proudem zasažen. Jsem nucen, vrátit se k otevřené klimatizaci u dětského koutku. Poté co byla závada nahlášena, oprava proběhla tím, že personál nalepil izolepou před vrtuli krabici od vína. Osobně jsem před klimatizaci dovalil sud, poté
co krabice odletěla a tím se snažil alespoň částečně zabránit hrozícímu nebezpečí. V bazénu pod tobogánem je nejen špína, ale i odlepené dlaždičky. Herna pro děti otevřena tuším 1x za pobyt, zápach nesnesitelný, herna nepoužitelná. Hřiště neupravené, poničené. Též bych rád upozornil na psychickou újmu, kterou jsme zažili při zásahu policie a pravděpodobném napadení jednoho z klientů zaměstnanci hotelu. Policejních aut a policistů se samopaly si opravdu nešlo nepovšimnout. Po incidentu delegát odvezl část klientů na jiný hotel (7 pokojů), očekávali jsme však, že sežene náhradní ubytování i pro ostatní, což se nestalo. Naopak přijížděli další lidé z ČR.
Dále bych rád upozornil na naprosto nevyhovující hygienické normy hotelu. Bazény špinavé plné řas a písku, nádobí v jídelně špinavé, stejně jako stoly a veškeré další prostory resortu.
Bar s pitím v provozu pouze 1. Jídlo stále se opakující.
Fotografie na stránkách Invie, která přeprodává zájezd od společnosti Eximtours, hodnotím jako velice lživé. Pláž naprosto neodpovídá realitě, stejně jako zeleň po celém areálu. Pláž je široká do 3m s jednou řadou lehátek, z písku trčí ostré dráty, po pláži pobíhají dělníci. Lehátka špinavá, ve velmi špatném technickém stavu. V bazénu plovoucí drát od osvětlení.
Jsem hrubě nespokojený a žádám o finanční kompenzaci, v opačném případě budu nucen se připojit k hromadné žalobě.
Ivo Košulič
Žádám o vrácení uhrazené částky v plné výši.
Má-li zájezd vadu a vytkl-li ji spotřebitel bez zbytečného odkladu, má spotřebitel dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vady. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam). Pro vznik práva na slevu je nutné vytknout vadu bez zbytečného odkladu, nejlépe přímo u delegáta či u kontaktní osoby uvedené ve smlouvě nebo o potvrzení u zájezdu. Právo na slevu se může promlčet nejdříve za dva roky.
Pokud pořadatel zájezdu porušil některou ze svých povinností, může spotřebitel také požadovat úhrady škody za újmu za narušení dovolené, zejména byl-li zájezd zmařen nebo podstatně zkrácen. Pořadatel odpovídá spotřebiteli za splnění povinností ze smlouvy bez zřetele na to, zda v rámci zájezdu poskytují jednotlivé služby cestovního ruchu jiné osoby.
Pro výpočet výše nároku je možné využít tzv. Frankfurtskou tabulku slev. Tabulka není právně závazná, jedná se spíše o pomocné vodítko. Zde je k dispozici ke stažení Frankfurtská tabulka slev: http://www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu. Více informací ohledně problematiky zájezdů je možné také vyhledat na adrese https://www.dtest.cz/clanek-4407/pravo-problemy-se-zajezdy.
Pokud pořadatel reklamaci zájezdu zamítne, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.