O2 Czech Republic a.s.

#25474Internet

17 dnů 19 hodin

09.08.2018, před 6 lety

Jana Vrablova

Dobry den pred dvema mesici jsem byla oslovena telefonicky vasim operatorem abych si dala o sto korun drazsi internet a budu mit levnejsi volani o tech sto korun minuly mesic v poradku a ted mi prisla slozenka uz navysena o 150kc proto si zadam zpet internet jak jsem platila 368kc prosim o prosetreni byl to motitorovany hovor proto to berte z me strany jako reklamaci dekuji Vrablova.

chci zpet tarif na 368kc

jak jiz jsem uvedla vyse,

27.8.2018 15:50, před 6 lety

Byl-li při nabízení služby užit nepravdivý údaj, mohlo by se jednat o nekalou obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí v oblasti elektronických komunikacích Český telekomunikační úřad. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad s podnětem, že byl porušen zákon. Spotřebitelka může také žádat náhradu škody, která jí vznikla v souvislosti s porušením zákonné povinnosti ze strany společnosti.

Pokud spotřebitelka s postupem společnosti nesouhlasí, měla by uplatnit reklamaci. V případě, že společnost reklamaci zamítne nebo uplyne lhůta pro její vyřízení, může se spotřebitelka do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.

27.8.2018 17:10, před 6 lety

Spotřebitelka nám sdělila, že se věc již podařilo vyřešit smírnou cestou. Stížnost proto uzavíráme.