Dobrý den, dnes jsem obdržela od vaší společnosti dopis, že dlužím za klientskou kartu částku 3566,- Kč. Nemám žádnou klientskou kartu a nejsem si vědomá, že vaší společnosti něco dlužím. Proto vás žádám o zaslání kopie smlouvy, jinak budu nucená podat trestní oznámení z důvodu podvodného jednání vaší společnosti. Zbořilová
Žádám zaslání kopie smlouvy.
V případě, že žádná smlouva se společností nikdy uzavřena nebyla, tak výše uvedené zašlete písemně na adresu společnosti. Pokud takové dokumenty společnost neposkytne, nedoporučujeme upomínku uhradit.
Doporučujeme podat na jednání společnosti trestní oznámení na nejbližší policii.
Společnost Endemos distribution, s.r.o., byla o podaných stížnostech i jejich počtu informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.
Dle nám dostupných informací byly podány desítky trestních oznámení, které jsou doposud v řešení Policie ČR. V případě, že jste ještě oznámení nepodali, doporučujeme se k těmto trestním oznámením připojit.
V rámci řešení zaslané upomínky vyzývající k hovorům na placenou linku došlo ze strany Českého telekomunikačního úřadu k blokaci telefonního čísla. Pokud jste na uvedené telefonní číslo ještě před blokací volali, lze kontaktovat operátora, aby splatnost faktury odložil do doby, než bude znám výsledek vyšetřování ze strany Policie ČR.
V případě potřeby je možné podat podnět Českému telekomunikačnímu úřadu, aby uložil operátorům povinnost zadržet platbu, než se případ vyšetří (pokud se tak již nestalo). Následně by měla být platba za volání na placenou linku zadržena dle § 35 odst. 4 zákona o elektronických komunikacích.