Objednala jsem si 7.8.18 pračku Beko wmb 61232 cs ptm 5890 kč.Dodání do 10.8.Peníze jsem odeslala na učet a nic se nedělo.V ponělí 13.jsem psala email-bez odpovědi.tel neberou.Přes chet mě pán poslal dobropis,bez razítka,podpisu.Zboží jsem srovnávala na heuréce,kde jsem se napsala recenzi a seznámila se s dalšími lidmi,kterým i přes zaslaný dobropis,nebyli vrácené peníze.Podala jsem trestní oznámení.Eschop dál funguje jako by se nic nestalo.KOČÍ
PRAČKA BEKO WMB 61232 CS PTM
Ráda bych,aby mi vrátili peníze zpět.
Pokud se smluvní strany dohodly na zrušení smlouvy od počátku, mají povinnost vrátit si plnění tak, jak si sjednaly. Strana, která takto nepostupuje, drží majetkový prospěch bez právního důvodu (právní důvod dohodou o zániku smlouvy odpadl), jednalo by se tedy o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
Společnost je možné vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.
K případné trestní odpovědnosti pro trestný čin podvodu, popř. pro trestný čin poškozování spotřebitele se vyžaduje způsobení škody nikoli nepatrné (alespoň 5000,- Kč), je-li však více poškozených způsobená škoda podnikatelem se sčítá. Bylo by možné podat hromadné trestní oznámení, kdy se mohou poškození dát dohromady, aby bylo z podání zřejmé, kolik je poškozených. Nicméně není to nutností. Policie ČR jedná z úřední povinnosti, a proto by měla podaná trestní oznámení vyhodnotit, sesbírat důkazy a stanovit další postup, který se bude reflektovat její zjištění.
Trestní oznámení může spotřebitelka podat na všech služebnách Policie ČR nebo na státním zastupitelství, a to písemně nebo ústně do protokolu. V rámci trestního oznámení je vhodné požádat úřady o informaci, jak bylo s oznámením naloženo. V této fázi je také vhodné vznést požadavek na náhradu škody vůči pachateli.
Níže přidáváme informaci, které se zobrazí při navštívení e-shopu:
"Stránky, na který se pokoušíte dostat, jsou momentálně nedostupné. E-shop byl uzavřen kvůli důvodnému podezření z podvodného jednání provozovatele e-shopu.
Kontaktní údaje na provozovatele jsou následující:
Email: info@elektro4you.cz
Telefon: 735122122
Pro bližší informace a podání žaloby je nutné kontaktovat Policii ČR, které budou veškeré další údaje o provozovateli poskytnuty. Pro urychlení hlášení prosím využijte formulář sdružení CZ.NIC, se kterým Policie ČR spolupracuje.
Pokud jste platili formou převodu z účtu, kontaktujte co nejdříve svou banku s žádostí o vyžádání svých peněz zpět. Pokud jste objednávku zatím nehradili, doporučujeme ji předem neplatit, případně být opatrní při přebírání zásilky při jejím doručení.
Shoptet.cz"
Stížnost přeřazujeme na spotřebitele, aby mohl reagovat.