dne 18.8. mi z mého osobního účtu byla stržena částka ve výši 2.247,- bez mého svolení. Žádám proto o okamžité odstoupení od smlouvy.
Prosím zároveň o navrácení finančního obnosu zpět na můj účet a to z následujících důvodů:
- při aktivaci členství na jeden měsíc mi řádně nebyly sděleny podmínky týkající se dalších plateb nebo doby trvání závazku. Dále jsem nebyla informována ohledně uchování mých platebních údajů Vaši společností. Informace tohoto typu mi nebyly doručeny na potvrzený email, ani jiným způsobem (písemně), což považuji za nepřípustné.
Academic singles
Přeji si ukončit členství, nepřeji si žádnou další úhradu této společnosti,přeji si navrácení příslušné částky zpět na účet a zrušení profilu a vymazání všech osobních údajů.
Než dojde k uzavření smlouvy mezi spotřebitelkou a společností, má společnost povinnost informovat spotřebitelku o ceně nebo způsobu jejího určení za jedno zúčtovací období, kterým je vždy jeden měsíc, pokud je tato cena neměnná. Společnost má dále povinnost informovat spotřebitelku o době trvání závazku a o podmínkách ukončení závazku. Společnost by v případě sporu musela prokázat, že spotřebitelku řádně informovala. Zda podaná informace byla dostačující, se posoudí nejen vzhledem k jejímu obsahu, ale i ke způsobu jejího vyjádření. Pokud společnost spotřebitelku o podmínkách smluvního vztahu řádně neinformovala, mohla by spotřebitelka namítat neplatnost smlouvy, neboť byla uvedena společností v omyl.
Ujednání o automatickém prodlužování smlouvy v situaci, kdy je uvedeno pouze v obchodních podmínkách, by bylo možné vyhodnotit jako tzv. překvapivé ujednání dle § 1753 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, a to také ve světle stanoviska občanskoprávního a obchodního kolegia Nejvyššího soudu ČR ze dne 11. 12. 2013 se sp. zn. Cpjn 200/2013.
Pokud bylo mezi stranami sjednáno poskytování služeb v rámci placeného členství, mohla být sjednána i jejich automatická prolongace. Se sjednáním služby mohla spotřebitelka souhlasit i s prováděním opětovné platby.
Dle všeobecných obchodních podmínek společnosti be2 S.a.r.l. je možné smluvní vztah vypovědět. Výpověď je účinná jejím doručením a spotřebitelka má v takovém případě právo na vrácení poměrné části zaplacených peněžních prostředků za dané období. Nevrátí-li společnost peněžní prostředky poté, co jí k tomu spotřebitelka vyzve, může spotřebitelka žádat navíc zákonný úrok z prodlení.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebitelce, aby se v případě nevyřešení situace v mimosoudním řešení sporů, obrátila na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska. Evropské spotřebitelské centrum rovněž k problematice zpracovalo přehlednou příručku, kterou je možné nalézt zde: https://evropskyspotrebitel.cz/novinky/citite-se-podvedeni-seznamkou/.
ID: 176207672
dle našich informací Vás již v uvedené záležitosti kontaktovalo Zákaznické centrum Academic Singles.
Společnost odpověděla:
děkujeme za Vaši zprávu.
Celková cena za prolongované VIP členství byla uvedená na platební stránce před realizací úvodní platební transakce (v příloze viz prosím Screenshot souvisící platební stránky).
Uvedená cena je - v porovnání s uvítací cenou - běžnou cenou VIP členství.
Je nám líto, pokud jste si tyto detaily při předplacení svého VIP členství nepřečetli.
Refundace uhrazené částky není (s ohledem na skutečnost, že jste včas a řádně nevypověděli automatickou prolongaci svého VIP členství) nárokovatelná.
V případě, že si přejete vypovědět automatickou prolongaci svého VIP členství, dodržte prosím výpovědní proces ve svém profilu. Tato zpráva NEBUDE akceptovaná jako platná forma výpovědi.
Je nám velice líto, ale Vaše žádost o odstoupení od smlouvy nebyla zaslána v rámci ustanovené 14-ti denní lhůty.
Pojďme se podívat, jak byste mohli jednoduše své členství zrušit. Akceptujeme žádosti o výpověď které jsou zaslány faxem, dopisem nebo jako přílohu emailu. Upozorňujeme, že Vaše žádost musí být podepsána.
Nezapomeňte prosím uvést Vaše celé jméno a emailovou adresu, abychom Váš profil mohli identifikovat a odpovědět Vám v co nejkratším čase.
Po zpracování výpovědi obdržíte potvrzovací email s datem vypršení Vašeho členství. Pokud tento email neobdržíte neváhejte nás opět kontaktovat.
Zde jsou možnosti, jak nám zaslat Vaší podepsanou výpověď:
Příloha emailu (.pdf .jpg nebo .gif) přímo odpovědí na tento email.
Fax: 00420 227203713
Commercial Register , B 123206
Managing Director: Laetitia Pateau
-—————————
Reakce:
dle screenshotu, který jste přiložili, bylo možné od prodloužení VIP členství odstoupit do 4 dnů (od jeho prolonagce). Členství jsem uhradila a členkou se stala 18. 7. 2018. Ještě během dneška (20. 8. 2018) a zítřka tak běží právo na výpověď smlouvy, kterou zasílám v příloze. Žádám o okamžité odstoupení od smlouvy a navrácení finančního obnosu zpět na můj účet. Lhůta výpovědi (4-dnů) z mé strany byla takto dodržena. Prosím o informaci, kdy bude moje žádost o ukončení zpracována a potvrzení o jejím ukončení.
Jestliže spotřebitelka zaslala výpověď požadovanou formou a ve lhůtě, tedy postupovala dle instrukcí společnosti, je členství vypovězeno.
Stížnost přeřazujeme na společnost, která tak má možnost na vyjádření spotřebitelky reagovat.
D: 176207672
Výpověď je potřebné učinit nejpozději 4 dny před vypršením stávajícího Prémiového členství - viz prosím také část 8 Všeobecných obchodních podmínek be2, dostupných zde: https://www.be2.cz/info/vop a potvrzení o realizaci úhrady, zaslané ke dni 18.07.2018,
děkujeme Vám za pochopení.
Komentář: Jednání společnosti je překvapující. Pokud by se podávala hromadná žaloba, ráda se přidám.