V červnu 2018 jsme s dcerou absolvovaly zájezd s CK EXIM na Sardinii do hotelu Bagaglino Family Resort na 7dní. Dle inzerce CK nabízela 4* hotel s ubytováním přímo u moře, s light inclusive a služby MANGO klubu pro děti. Realita ale byla jiná. Ubytování bylo v rozpadajících se bungalovech přímo u zapáchajících kontajnerů cca 300metrů od hlavní budovy, které nebyly nachystané na letní sezónu, chyběl tam odpadkový koš, sušák na prádlo, lednice, přikrývky. Delegátka byla opakovaně informována o problému a situaci neřešila, s personálem hotelu jsem se také pokoušela domluvit a žádala jsem nápravu. Marně. Celý pobyt jsme byly nuceni házet odpadky na zem, všude hmyz a zápach, v noci nám byla zima a spaly jsme v mikinách. Inclusive šlo čerpat pouze v hlavní budově a nápoje bylo možné si nalít jen do 1,5dcl plastových kelímků, což do ubytování 300m vzdáleného ani nešlo donést. Na pláži bitky o lehátka, bazén špinavý, mohlo se do něj pouze s čepicemi a přes poledne byl 3h zavřený. Dcera v něm chytila infekci do oka a měla střevní problémy. Delegátka byla na mne i na dceru hrubá a sprostá, vyhrožovala nám. Služby MANGO klubu pro děti nefungovaly po celou dobu pobytu a stres, nepohodlí, zdravotní komplikace jsem žádala kompenzovat, stejně jako nečerpané služby a klamavou reklamu.Reklamaci jsem podala přímo ze Sardinie a pak ještě z Čech po návratu. Byla zamítnuta s tím, že vše bylo o.k., že delegátka sjednala nápravu operativně, že MANGA klub perfektně fungoval a že jsme já a dcera obdržela od pana ředitele kompenzaci ve formě bílého vína, tudíž je situace vyřešena. Nic z toho však nebyla pravda. Podala jsem odvolání k rozhodnutí o zamítnutí reklamace na reklamační oddělení a kontaktovala jsem manažera EXIM tours a žádala o přešetření a již se mi nikdo ani po opakovaných výzvách neozval. Mám připravenou kompletní dokumentaci i korespondenci k podání na ČOI a dále jsem připravena jít i do soudního sporu, jelikož služby za které jsem zaplatíla jsem nemohla čerpat a za týden dovolené s dcerou u moře jsme zaplatily 26tisic a nedůstojné podmínky, ve kterých jsme tam 7dní trávily to je naprostý výsměch a podvod ze strany CK EXIM. Snažím se o smírčí řešení s CK, ale ignorují veškeré mé žádosti o sjednání nápravy a zřejmě se domnívají, že mne to jednou přestane bavit a vzdám to. Jako většina dalších, kteří také podali stížnost, také ji zamítli a už nemají chuť ani energii to řešit. Pro všechny, kteří by tento hotel chtěli navštívit, dávám velké varování. Stejně jako varuji před delegátkou EXIm tours na Sardinii, která nám z dovolené udělala peklo. Jsem letitou klientkou EXIMU a vždy jsem byla velmi spokojena se službami, co poskytovali. Ale tentokrát to byla katastrofa a přístup zodpovědných osob na reklamačním oddělení i vedení společnosti mne velmi zklamal.
EXIM TOURS, Sardinie, hotel Bagaglino Family Resrot
Požaduji kompenzaci za nečerpané služby, za újmu zdravotní i psychickou a za nedůstojné podmínky ve 4* hotelu a za neprofesionální chování delegátky i reklamačního oddělení....také za klamavou reklamu, na základě jíž jsem se rozhodla tento zájezd zvolit....kompenzaci nejméně 50% z ceny zájezdu a omluvu ze strany CK EXIM.
Měl-li zájezd vady a vytkla-li je spotřebitelka bez zbytečného odkladu, má spotřebitelka dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vady. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam).
Pokud pořadatel zájezdu porušil některou ze svých povinností, může spotřebitelka také požadovat náhradu škody na majetku a také náhradu újmy za narušení dovolené. Pořadatel odpovídá zákazníkovi za splnění povinností ze smlouvy bez zřetele na to, zda v rámci zájezdu poskytují jednotlivé služby cestovního ruchu jiné osoby.
Pro výpočet výše nároku je možné využít tzv. Frankfurtskou tabulku slev. Tabulka není právně závazná, jedná se spíše o pomocné vodítko. Zde je k dispozici ke stažení Frankfurtská tabulka slev: http://www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu. Více informací ohledně problematiky zájezdů je možné také vyhledat na adrese https://www.dtest.cz/clanek-4407/pravo-problemy-se-zajezdy.
Pokud pořadatel reklamaci zájezdu zamítne, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.