Klamání spotřebitele společnosti t-mobile. Byla mi nabídnuta datová karta s neomezenými daty o tom jsem byl silně přesvědčován. Ve skutečnosti na ní bylo 10gb. Volal jsem na infolinky podává přes infolinku stížnosti které ve skutečnosti se nekonaly a nakonec mi bylo tvrzeno že už to se mnou projednávali Takže doufám že někdo kompetentní mi zavolá a domluvíme se na tom jak se to bude řešit. Tentokrát Spoléhám na solidní jednání.
Datová karta do tabletu na 10 GB
Spoléhám na to je někdo kompetentní mi zavolá a domluvíme se.
Pokud byl při nabízení služby sdělen spotřebitelce nepravdivý údaj, mohlo by se jednat o klamavou obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Dozor nad dodržováním zákona o ochraně spotřebitele na úseku komunikací provádí Český telekomunikační úřad. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušuje zákon o ochraně spotřebitele, je vhodné podat podnět tomuto úřadu.
Dozorový orgán je oprávněn požadovat po podnikateli, aby ve správním řízení prokázal správnost skutkových tvrzení v souvislosti s obchodní praktikou, jestliže se takový požadavek s ohledem na oprávněné zájmy podnikatele a kteréhokoliv účastníka řízení jeví vzhledem k okolnostem daného případu jako přiměřený. Pokud podnikatel nepředloží požadované důkazy nebo pokud dozorový orgán považuje důkazy předložené za nedostatečné, považují se skutková tvrzení za nesprávná.
Společnost T-Mobile Czech Republic a.s. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím své infolinky a oddělení stížností. Případné spory mohou být tedy řešeny prostřednictvím oddělení mimosoudního řešení sporů (ADR) České obchodní inspekce (https://www.coi.cz/informace-o-adr/), nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.