Asi od neděle 19.08.2018 v naší obci nefunguje zabezpečovací zařízení na přejezdu. Vlaky, které projíždí jedou pomalu a dávají výstražné signály (zvukové). Vzhledem k teplotám, které v současné době jsou, je nutné mít v noci otevřené okna. Už jsme se čtyři noci pořádně nevyspali. Chodíme poctivě do práce a platíme daně . Má to negativní vliv na naše zdraví a určitě i na zdraví ostatních obyvatelů.
Nevím , jak dlouho ještě toto potrvá a chápu že bezpečnost na přejezdu je důležitá. Myslím , že by to šlo řešit i jiným ,řekl bych chytřejším řešením a ne budit občany tolik nocí k vůli opravě ,nebo poruše Vašeho zařízení.
S pozdravem Jaroslav Chaloupka občan obce Spytihněv
Dle § 34 zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví se pro účely kontroly dodržení povinností v ochraně před hlukem a vibracemi noční dobou rozumí doba mezi 22.00 a 6.00 hodinou. V tomto případě doporučujeme podat podnět Krajské hygienické stanici.