TV PRODUCTS CZ s.r.o.

#2584Neuznana 3. stejna reklamace

13 dnů 20 hodin

18.03.2014, před 11 lety

Zuzana Svagrova

6/2012 jsem koupila Krovinorez Profi 1800, benzinovy. Pri prvnim pouziti nastartoval, pri druhem ne - ulomil se kousek startovaciho zarizeni uvnitr. Dala jsem ho na reklamaci s pozadavkem opravy nebo vymeny, byla vyrizena opravou (6/2012). Situace se opakovala, 2. reklamace toho sameho byla opet vyrizena opravou (8/2012).
Jiz jsem krovinorez nepouzivala (konec sezony). V cervnu 2013 se situace opakovala - ulomeny kousek ve starteru. Krovinorez jsem dala na reklamaci a zadala vraceni penez. Reklamace nebyla uznana z duvodu, ze jsem nepostupovala v souladu s navodem k pouziti, presto byl vyrobek opravena bylo mi doporuceno pouzivat predepsany michaci pomer pohonne smesi.
Oprava byla provedena bez meho souhlasu, s vysvetlenim u ktereho nevidim souvislost s problemem a pohonnou smes, kterou jsem pouzila, nebyla nijak testovana.
Snazila jsem se dohodnout se spolecnosti (na zaklade rady k postupu od poradny dTest)- jak s reklamacnim technikem, tak jsem psala do sidla spolecnosti, ale bez zadne reakce.

Krovinorez Profi 1800

Vraceni kupni ceny krovinorezu - 2490 Kc.

19.3.2014 12:15, před 11 lety

V případě, že je reklamace zamítnu, je prodejce povinný takové zamítnutí i řádně písemně odůvodnit dle § 19 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele. Takové odůvodnění by mělo vysvětlit, jak k vadě došlo. V případě, že kupující nesouhlasí s odůvodněním prodejce, může si nechat vypracovat znalecký posudek a tím odůvodnění, tedy i řádné vyřízení reklamace rozporovat.
Zároveň prodejce není oprávněn do výrobku v případě zamítnutí reklamace jakkoli zasahovat. V rámci reklamace je zmocněn k pouhému posouzení, případně záruční opravě. Mimozáruční oprava bez svolení vlastníka věci je buď neoprávněným zásahem do vlastnického práva nebo uznanou reklamací vyřízenou opravou.

1.4.2014 13:02, před 11 lety

Společnost TV PRODUCTS CZ s.r.o. se nerozhodla reagovat na podané stížnosti. Z tohoto důvodu budou stížnosti uzavřeny pro nereakci subjektu.
V případě, že spotřebitel má zájem dále spor řešit, bude nutné obrátit se na příslušný soud a podat žalobu. V rámci soudního řízení doporučujeme kontaktovat vhodného advokáta např. prostřednictvím stránek www.cak.cz. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnost předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu.