FD SPORT s.r.o.

#25964Reklamace tepláků ADIDAS 3STRIPED PANTS

1 měsíc 15 dnů 4 hodiny

30.08.2018, před 6 lety

Daniel Markalaus

Dne 28.08.2018 dorazili do společnosti tepláky, které jsem reklamoval z důvodu vybledlosti u pasu, celkovou vybledlost, tepláky nejsou černé. Reklamace byla přijata 28.08.2018 ve 14:09, 28.08.2018 ve 14:34 byla reklamace zamítnuta, odůvodnění:

"Dobrý den,

na Vámi reklamovaných pánských tepláků 3STRIPED PANT BR2147 ve velikosti S nebyla zjištěna žádná výrobní vada.

Z výše uvedeného důvodu se reklamace zamítá."

Dále v e-mailu stálo:

"Zboží si můžete vyzvednout na naší prodejně nebo Vám jej můžeme zaslat. V případě zaslání hradí náklady na přepravu zákazník. Níže Vám zasíláme přehled možných doprav. Při platbě na dobírku se k ceně připočítává 30,- Kč a při platbě bankovním převodem 0,- Kč.

Geis (Kurýrní služba) - 69 Kč

Česká pošta (Balík do ruky) - 89 Kč

Česká pošta (Balík na poštu) - 89 Kč

Prosíme Vás tedy o informaci, zda si zboží vyzvednete nebo jej budete chtít zaslat.

S přáním hezkého dne,

Petra Handreichová
FDsport.cz"

Dle mého není ze zákona možné žádat po mne zaplacení poštovného zpět, jelikož na uplatnění reklamace mám ze zákona nárok a to kolikrát chci viz. a základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ze dne 22.3.2006, č. j. 3 As 60/2005-73, není prodávající provozující internetový obchod oprávněn požadovat po spotřebiteli náklady spojené se zasláním reklamovaného zboží zpět, a to ani v případě, že jde o neuznanou reklamaci.

S platbou za vratku nesouhlasím, ale zaplatím, protože chci tepláky zaslat soudnímu znalci, také se chci obrátit na ČOI za neoprávněné žádání o zaplacení zpětného poštovného. Nyní společnost nereaguje. Děkuji za pomoc.

Tepláky Adidas v hodnotě cca 1500,- Kč.

Vyřešení situace, uvědomnění společnosti v protizákonném jednání.

31.8.2018 09:57, před 6 lety

V případě neuznané reklamace nelze účtovat spotřebiteli poplatky s tím spojené (za diagnostiku, poštovné apod.). To vyplývá mj. z judikatury Nejvyššího správního soudu - např. z rozhodnutí sp. zn. 9 As 8/2011 nebo 3 As 60/2005.

Prodávající má povinnost správně informovat spotřebitele o právech z vadného plnění. Pokud zpoplatňuje zamítnutou reklamaci, může spotřebitel kontaktovat Českou obchodní inspekci, která je oprávněna uložit pokutu za porušení zákona o ochraně spotřebitele.

15.10.2018 23:03, před 6 lety