DER Touristik CZ a.s.

#25993Stavební práce na pláži součást cestovního ruchu dle vyjádření CK.Exim

1 měsíc 19 dnů 1 hodina

31.08.2018, před 6 lety

Wioleta Szymczak

Okolo lehátek v Turecku-Bodrum, hotel Golden Beach Deluxe nám těsně jezdil bagr a málem při couvání najel na lehátko a moji ženu mohl přejet. Dle zamítnutí reklamace z CK. Exim nám bylo sděleno, že bagr a stavební práce na plaži jsou v naprostém pořádku a nedají se ovlivnit, nic se nestalo a máme se s tím smířit.
Nemohli jsme se koupat v moři i když za tím účelem jsme k moři vlastně jeli. CK. Exim se vyjádřil tak, že jsme s tím v podmínkách smlouvy už měli dopředu počítat. Další problém byl, že jsme měli ultra all inclusive a kokteily nám odmítl barman udělat z důvodu, že to je moc práce připravit a namíchat, jedině za bakšiš. To všechno nám zhoršilo požitek z naši dovolené, za kterou jsme zaplatili dosti peněz.

Kompenzace části finanční náhrady z celkové ceny zájezdu

16.9.2018 10:30, před 6 lety

Měl-li zájezd vady a vytkl-li je spotřebitel bez zbytečného odkladu, má spotřebitel dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vady. Existenci vad je nutné doložit (např. foto nebo video záznam).

Pokud pořadatel zájezdu porušil některou ze svých povinností, může spotřebitel také požadovat náhradu škody na majetku a také náhradu újmy za narušení dovolené. Pořadatel odpovídá zákazníkovi za splnění povinností ze smlouvy bez zřetele na to, zda v rámci zájezdu poskytují jednotlivé služby cestovního ruchu jiné osoby.

Pro výpočet výše nároku je možné využít tzv. Frankfurtskou tabulku slev. Tabulka není právně závazná, jedná se spíše o pomocné vodítko. Zde je k dispozici ke stažení Frankfurtská tabulka slev: http://www.dtest.cz/clanek-3723/jak-spravne-reklamovat-vady-zajezdu. Více informací ohledně problematiky zájezdů je možné také vyhledat na adrese https://www.dtest.cz/clanek-4407/pravo-problemy-se-zajezdy.

Pokud pořadatel reklamaci zájezdu zamítne, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

20.10.2018 23:53, před 6 lety