DER Touristik CZ a.s.

#26194Neuznání změny jména kvůli nemoci

1 měsíc 5 dnů 2 hodiny

10.09.2018, před 6 lety

Irena Charvátová

Dobrý den všem rozhořčená kulí dovolené máme letět 29.9. do Spojených arabských emirátu c smlouvy 128084978 manžel onemocněl já jsem si sehnala náhradu před měsícem jsem domlouvala s paní na pobočce Plzně a řekla mi není problém dnes mi volala že to to nejde byla jsem u Fišer a oni s tým problém nemají já nechci storno objednávky a u vás to nejde volala sem televizi Nova a mám odvolání že můžu měnit 7 dni před odjezdem je to exotika a země 2018/20189 já ten za jež chci akurátní místo manžela jiné jméno proč mám dělat storno a přijít o peníze chci vysvětlení ale ne že je přímá linka létám každou chvíli a neměla jsem problém za cestu do new Yorku nám vrátili celou částku za spozdeni letu tady chci změnit jméno a to nejde informovala jsem televizi Nova a půdu dál o zajez stojím a ne o storno dekuji

Chci letět

11.9.2018 08:21, před 6 lety

Měnit cestovní smlouvu může i zákazník a na zájezd může místo sebe vyslat třetí osobu. Stačí oznámit pořadateli, že pojede někdo jiný a připojit souhlas osoby se smlouvou, pokud tomu nebrání nějaké vnější překážky (například víza apod.). Změnu je ale třeba udělat včas – nejpozději sedm dní před zahájením zájezdu. Náklady na změnu však musí zákazníci pořadateli uhradit.

Právní úprava změny účastníka smlouvy je obsažena v § 2532 nazvaném Postoupení smlouvy: Splňuje-li třetí osoba podmínky účasti na zájezdu, může jí zákazník smlouvu postoupit. Změna v osobě zákazníka je vůči pořadateli účinná, doručí-li mu postupitel o tom včas oznámení spolu s prohlášením postupníka, že s uzavřenou smlouvou souhlasí a že splní podmínky účasti na zájezdu. Oznámení je včasné, je-li doručeno alespoň sedm dnů před zahájením zájezdu; kratší lhůtu lze ujednat, je-li smlouva uzavřena v době kratší než sedm dnů před zahájením zájezdu. Postupitel a postupník jsou zavázáni společně a nerozdílně k zaplacení ceny zájezdu a k úhradě nákladů, které pořadateli v souvislosti se změnou zákazníka vzniknou.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz

15.10.2018 22:56, před 6 lety