dne 7.10.2018 jsem si vybírala hotovost v OC Flora, kde je nespočet bankomatů a hledala jsem ten, který byl označen logem společnosti mBank, jelikož jsem jejich klientem. (Nevím, zda bude možnost připojit foto bankomatu s logem mBank). Vzhledem k tomu, že byl bankomat označen správným logem, mne absolutně nenapadlo, že "je jiný", jak jsem dnes zjistila díky strženému poplatku za výběr, 29 CZK.
Pokud tedy mBank dovolí, aby "jiný" bankomat používal jejich logo a pak si nic netušícímu klientovi naúčtoval poplatek za výběr z cizího bankomatu, není to klamavá reklama?
Bankomat v OC Flora, v přízemí, u vchodu do OC ze stanice metra.
Prosím, z principu, o navrácení tohoto poplatku (29 CZK), za výběru z "jiného bankomatu", podotýkám, označeným logem mBank!
Označení bankomatu logem banky může vyvolat ve spotřebitelovi dojem, že provozovatelem tohoto bankomatu je právě tato banka. Je-li provozovatel bankomatu jiná osoba, mohlo by být takové jednání vyhodnoceno jako klamavé konání, jež patří mezi zakázané nekalé obchodní praktiky. Spotřebitel by v takovém případě mohl žádat po provozovateli bankomatu náhradu škody (naúčtovaný poplatek), která mu vznikla v souvislosti s porušením zákonné povinnosti ze strany tohoto provozovatele.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na finančního arbitra. Finanční arbitr je příslušný rozhodovat spory při poskytování platebních služeb. Navíc řízení před finančním arbitrem je zdarma. Formulář k podání návrhu na zahájení řízení je možné vyhledat na webové adrese www.finarbitr.cz/cs/reseni-sporu/pruvodce-podanim-navrhu.html.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009