Kaufland Česká republika v.o.s.

#26323Cena u zboží v regále a na pokladně

1 den 15 hodin

15.09.2018, před 6 lety

Miroslav Pliska

stalo se mi to již několikrát. U zboží v regále byla jiná cena (nižší nebo dokonce akce) než tu kterou mi účtovala pokladní. Vždy si toho všimnu až doma. Řádově se jedná o několik desetikorun při jednom nákupu. Při pravidelných nákupech v Kauflandu Vyškov však rozdíl mohu počítat na několik stokorun.

Platné označeny cenovky u zboží. Člověk se pak diví že i při malém nákupu někdy platí cca o 100 KČ víc.

15.9.2018 22:16, před 6 lety

Nabídka zboží, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého jednání a je právem spotřebitele dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.

Prodávající je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.

Spotřebitel, který je přesvědčen, že došlo k porušení ustanovení zákona o ochraně spotřebitele, se může obrátit na regionální či ústřední inspektorát České obchodní inspekce. Adresy jednotlivých inspektorátů lze najít na www.coi.cz. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.

17.9.2018 11:26, před 6 lety

Vážený zákazníku, děkujeme za Váš podnět. Rádi bychom ho s Vámi dořešili k Vaší spokojenosti.
Nebude-li Vás to obtěžovat, kontaktujte nás prosím na naší bezplatné zákaznické lince 800 165 894 nebo e-mailem na service@kaufland.cz. Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika v.o.s.“

17.9.2018 11:34, před 6 lety

Společnost nás informovala, že se rozhodla nevyužít služby VašeStížnosti.cz pro řešení stížností svých zákazníků. Nadále se tak zákazníci společnosti mohou obracet na kontakty uvedené v předchozím komentáři. Jelikož je naše služba založena na principu dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.