CZC.cz s.r.o.

#26440Neuznaná reklamace

20 dnů 2 hodiny

20.09.2018, před 6 lety

Karel Kout

Na e-shopu CZC jsem zakoupil NTB v hodnotě 19 tis. Kč. Po rozbalení a jenom z prvních stisků klávesy "M" se klávesa uvolnila (vizualni pohled na rozbaleny produkt byl OK). Mohl jsem ji vratit do puvodniho stavu a NTB vrátit ve 14ti denní lhůtě vrátit. Toto jednání mi ale nepřišlo vůči prodejci fér a rozhodl jsem se obratem řešit situaci standardní reklamací. Odpovědí bylo zamítnutí reklamace z důvodu mechanického poškození mechanismu a nabídka opravy ve výši 3 tis. Kč.

Na obchod CZC jsem se obrátil v dobré víře a na základě řady pozitivních referencí. Odměnou za nákup za 19 tis. Kč jsem nicméně obržel nabídku na zaplacení dalších 3 tis. Kč, aby byl zcela nový produkt adekvátně funkční. Tento přístup mě jako zákazníka velmi zamrzel.

ASUS ZenBook UX530UQ, šedá UX530UQ-FY005R

Naprava poskozeni.
Pripadne odstoupeni od dmlouvy.

Rad bych mel NTB v takovem stavu, v jakem jsem ho ocekaval.

20.9.2018 13:25, před 6 lety

Pokud bylo zboží reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná už při koupi. V případě soudního sporu by musel prodávající prokázat, že věc v době převzetí vadná nebyla.

Pokud prodávající reklamaci zamítá, má povinnost zamítnutí reklamace řádně odůvodnit. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí. Vzhledem k síle zákonné domněnky, uvedené v předchozím odstavci, nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, je nutné zamítnutí přesvědčivě zdůvodnit (nejlépe odborným posudkem). Není-li zamítnutí reklamace řádně zdůvodněno a uplynula-li 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit, neboť jeho reklamace nebyla vyřízena včas (dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele). Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/zamitl-vam-prodejce-reklamaci-zbozi-prevzateho-pred-mene-nez-6-mesici/25.

Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitel má také možnost se obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář www.adr.coi.cz).

21.9.2018 14:16, před 6 lety

Spotřebitel nám zaslal následující doplnění ke stížnosti:

"Nestalo se to, ze by se klavesa nebo mechanismus ponicil pri stisku, ale v tomto stavu (tzn. s vadou) bylo jiz zbozi dodano."

S doplněnou informací stížnost opět přeřazujeme na společnost.

10.10.2018 15:42, před 6 lety

Společnost CZC.cz s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím svého zákaznického centra, oddělení reklamací, případně stížností. Co se týče dalšího řešení sporů se spotřebiteli, rozhodla se společnost spolupracovat pouze se službou mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci (ADR ČOI). Služba Vašestížnosti.cz je založena na principu oboustranné dobrovolnosti, proto jsme nuceni stížnost uzavřít.