Dne 25.7.2018 jsme zakoupili pračku Gorenje W85F44PI v prodejně Elektroword na Černém Mostě.Pračku jsme začali ještě téhož dne používat, ale od začátku je problém s odstřeďováním. Buď prádlo vyndávám zcela mokré(teče z něj voda) nebo není i řádně vymáchané. Po prvotním ohlášení závady, servisní mechanik neshledal žádnou závadu (napustil a vypustil pračku a odjel. Ještě doporučil po své dovolené výměnu elektroniky, že by to mohlo mít souvislost.Servis se odkazuje s tím, že v pračce musí být min. množství prádla 4kg suchého, což v případě pracovních košil nebo šatů je docela oříšek. Na prodejně jsme požadovali pračku s vysokými otáčkami (dávám poté do sušičky) a s volbou poloviční náplně. Takto nám byla pračka doporučena. Nyní požaduji výměnu výrobku nebo odstoupení od smlouvy a nikdo mi nechce pomoci. Mám pračku, která neplní naše požadavky
děkuji za pomoc
Jarmila Kubalíková
Gorenje W85F44PI
vrácení peněz
Za vyřízení reklamace je odpovědný vždy prodávající, nikoli výrobce nebo osoba, která byla k opravě určena (např. servisní středisko). Se svými nároky je proto nutné obracet se na prodávajícího.
Pokud bylo zboží reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že věc byla vadná už při koupi. V případě soudního sporu by musel prodávající prokázat, že věc v době převzetí vadná nebyla.
Pokud prodávající reklamaci zamítá, má povinnost zamítnutí reklamace řádně odůvodnit. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí. Vzhledem k síle zákonné domněnky, uvedené v předchozím odstavci, nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, je nutné zamítnutí přesvědčivě zdůvodnit (nejlépe odborným posudkem). Není-li zamítnutí reklamace řádně zdůvodněno a uplynula-li 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit, neboť jeho reklamace nebyla vyřízena včas (dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele). Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/zamitl-vam-prodejce-reklamaci-zbozi-prevzateho-pred-mene-nez-6-mesici/25.
Stížnost znovu otevíráme a přeřazujeme na společnost, aby měla možnost reagovat.
Uvedená reklamace byla řešena naším hlavním technikem panem Šímou. Celý případ jsme po důkladném prověření všech aspektů v konečné fázi přehodnotili a vydali stanovisko s uznáním dané reklamace. Na místě došlo k vystavení, oboustrannému potvrzení a předání závěrečného servisního protokolu s doporučením výrobku na vrácení a řešením reklamace obchodní cestou. Tímto považujeme reklamaci za uzavřenou