Dobrý den. V Alze.cz jsem vstoupila do programu Neo a pronajala si telefon a k tomu uzavřela pojištění proti rozbití a krádeži. Bohužel telefon mi vypadl po půl roce z kapsy a rozbil a tady vše začalo. Podle návodu na stránkach alza.cz jsem nahlásila po telefonu na infolinku pojistnou událost a dostala číslo ASOJ_______ s kterým sem měla přinést telefon na nejbližší pobočku. Na pobočce mi bylo sděleno že mi vyjádření přijde emailem že mám čekat. Po třech dnech mi přišel email o zamítnuté pojistné události a předání telefonu do azutorizovaného servisu a že v nejbližší době mi přijde cenoví návrh opravy. Obratem jsem psala alze.cz co to znamená zamítnutá pojistná událost a bylo mi zděleno že budu platit spoluůčast ve výši 10% z ceny opravy. do této doby jsem nic neřešila a věřila. po týdnu mi přišel cennovy návrh opravy kde byla částka 15000kč ihned jsem se obrátila na operátora kdo to bude teda platit a bylo mi zděleno že částku musím zaplatit já. Následně jsem tedy podala odvolání na pojištovnu a žádost o znovu posouzení mé události. Z pojištovny mě informovali že mojí pojistnou událost vůbec neeviduji že alza.cz vůbec můj případ jako pojistný vůbec neřešila neboť pojistné události maji číslo začínající na APOJ------------ A mé číslo začínajíci na ASOJ--- je pouze reklamace. Po dlouhe konverzaci s operátorem sem se nedozvěděla vůbec nic jen to že nic neví. Prosím o pomoc jak docílit toho aby alza.cz předala můj případ pojištovně za což jsem si i zaplatila. Veškeré konverzace mohu doložit. Děkuji Skřivanová.
donutit alzu aby můj případ předala pojištovně
Pokud spotřebitelka nesouhlasí se závěry šetření pojistné události (společnost postupovala při šetření pojistné události nesprávně), má právo požádat o zdůvodnění závěrů šetření pojistné události. Toto zdůvodnění musí být spotřebitelce poskytnuto v písemné formě. Zdůvodnění může následně spotřebitelka rozporovat.
Nebude-li možné vyřešit spor se společností smírnou cestou, má spotřebitelka možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.