Dobrý den, již po několikáté jsem si objednal balík u jednoho prodejce, balík byl zaplacen ale místo něj mi přišel email od pána stejného příjmení že mu byl doručen můj balík. Naštěstíje natolik solidní že mi ho přepošle ale nechápu jak ho mohla pošta dát někomu jinému na jiné jméno pouze zhodne příjmení a mimo to balík měl být doručen na firmu a ne soukromou adresu. Děkuji za vyřízení mé stížnosti. S pozdravem Kvasnica
vysvětlení jak se to mohlo stát. nikdo není neomylny ale bylo tam jiné jméno a jiná adresa. a zda se pošta řídí pouze příjmením nebo je zajímá i doručovací adresa.
Nesplnil-li podnik svou povinnost z uzavřené smlouvy, je vhodné uplatnit reklamaci. Reklamovat lze na kterékoliv poště a spotřebitel by neměl odcházet bez potvrzení, které by mělo obsahovat shrnutí reklamace a datum jejího uplatnění.
Pokud by reklamaci pošta zamítla nebo nevyřídila v zákonem stanovené lhůtě, mohl by spotřebitel podat námitku k Českému telekomunikačnímu úřadu dle § 6a zákona č. 29/2000 Sb, o poštovních službách. Ten by záležitost následně prošetřil a rozhodl o oprávněnosti reklamace. Více informací o námitce se lze dozvědět zde http://www.ctu.cz/spory-reklamace.
Česká pošta, s.p. se však rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi poskytované mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.
Toto rozhodnutí je podpořeno faktem, že Česká pošta shledává svůj systém pro příjem, evidenci a řešení stížností jako dostatečný. Dle vyjádření České pošty přijme podání týkající se služeb poskytovaných Českou poštou nebo jednání jejích zaměstnanců kterákoliv organizační jednotka. Podání mohou být uplatněna telefonicky, osobně, dopisem, faxem, elektronickou poštou nebo datovou schránkou.
Pro úplnost přikládáme odkaz, který obsahuje kontakt na poštovního ombudsmana: http://www.ceskaposta.cz/o-ceske-poste/kontakty/postovni-ombudsman