OKAY Holding a.s. (OKAY s.r.o.; JENA - nábytek, s.r.o.)

#26767Arogantní,urážlivé a neprofesionální jednání zaměstnance pobočky.

21 dnů 19 hodin

03.10.2018, před 6 lety

Jiří Bibr

dříve než popíši sou stížnost chci pouze podotknout,že nejsem žádný potížista co hledá konflikty a libuje si ve sporech s lidmi a je to vůbec poprvé,kdy jsem natolik ani ne tak naštvaný ,ale otrávený a smutný jednáním někoho druhého.

U společnosti Okey Elektro jsem dne 2.10.2018 ráno zakoupil přes Eshop novou TV s tím,že jsem jí chtěl zaslat na pobočku v Táboře a uhradit splátkami.Obratem dorazil mail s potvrzením obj. a že dále budu kontaktován úvěrovým specialistou.Vše proběhlo hladce,ale ještě tentýž večer dorazil mail,že má objednávka byla stornována. Následující den jsem zjistil proč a uvedu zde jen to,že došlo k oboustrannému nedorozumění kvuli žádosti o úvěr.Přesto jsem se rozhodl dne 3.10.2018 zajít na pobočku a žádost o úvěr zrušit než se dostane do finálního schválení.Což mi bylo na infolince Okey a Cetelemu potvrzeno jako dobrý a vhodný krok jelikož podmět pro zrušení prý musí dát prodejce.

Tento krok byl ovšem docela problém,po dostavení na pobočku a hned po první větě na paní Janu K. ,která zněla přesně takto : "Dobrý den,prosím Vás,potřeboval bych zrušit žádost o úvěr na zboží,které mi nemůžete momentálně doručit-jelikož došlo ke stornu ze strany OKey",zaujala paní Jana K velmi arogantní a ofenzivní postoj plný pohrdavých gest a pohledů ve tváři, co po ní vlastně chci,že s tím nemají nic společného,proč do toho zatahuji Cetelem a opravdu se mnou mluvila jako s dítětem a nenechala si situaci normální debatou vysvětlit.Dávala mi po celou dobu silně najevo,že jí asi obtěžuji.Po 10 minutách opravdu silně nepříjemného rozhovoru a ujasňování situace paní Jana K. zvedla telefon,zavolala na úvěrovou společnost a do 2 minut žádost o úvěr stornovala.Snadné,že?

Nejde zde slovy vysvětlit jak moc nepříjemná,arogantní a pohrdavá paní byla.V duchu jsem si říkal ,že má třeba špatný den a poprosil jí tedy v naději na zlepšení atmosféry o odpověď na dotaz zda mi mohou na prodejně TV předvést,pokud si jí nechám dovézt na pobočku.

Myslím,že na tom snad není nic zlého,když chci mít jistotu funkčnosti po přepravě a před koupí.Paní Jana K. odpověděla opět se silnou nelibostí a neochotou ve tváři,že cituji : "JO,do zásuvku vám jí píchneme,ale nic k ní nepřipojíme !!! ".To je vše a tím sem byl finálně znechucen a odešel pryč.Asi chápu,že z pohledu čtenáře to nezní zas tak hrozně,ale opravdu nejde vyjádřit jak nepříjemná ta situace byla.Celé této věci sekundovaly její dva kolegové z prodejny,kteří na mě koukaly jako na exota,ale šel z nich aspoň cítit asertivnější přístup ,když mi jeden z nich mile řekl,ať si na test TV přinesu svou flashku. Tohoto paní Jana K. nebyla ani vzdáleně schopna.

Opravdu netuším co špatného jsem provedl,že jsem si od paní zasloužil takový přístup.Ale jsem si jist,že to šlo řešit snadněji.Na závěr jen pochválím velmi milé a opravdu vstřícné jednání se slečnami na infolince Okey.Které mi náladu opět zlepšily.

Jiří B.

TV Samsung UE55MU6102

Nevím zda toto lze nějak řešit.To už je na zaměstnavateli .Ale já osobně jsem 5 let pracoval v obchodě s lidmi a tuto situaci bych řešil naprosto bez negativních emocí a přístupu .Na mou první úvodní větu bych odpověděl třeba takto : Dobrá pane X pojďte se posadit a řekněte mi číslo objednávky a podíváme se na to.Po chvilce bych se v případu z orientoval a za 5 minut by zákazník odešel spokojen.Toť vše a nikdo by pak neměl tak moc zkažený den jako já nyní.Chápu,že mé vyjádření působí opravdu jen tak,že se chci pouze postěžovat.Ale byl bych vděčný,kdyby byly podniknuty kroky k eliminaci takových situací jež zákazníky odrazují od budoucích nákupů. Třeba formou školení asertivity,nebo jiných motivačních programů pro zaměstnance,aby si byly vědomi toho,že podctivý zákazník si zaslouží lepší jednání.

25.10.2018 13:15, před 6 lety

Chování zaměstnanců nepodléhá přímo právním normám. Mezilidské vztahy se řídí zejména zásadami slušnosti. Pracovník jedná za společnost, která by měla mít zájem na jeho vhodném chování k zákazníkům, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance. Vzhledem k výše uvedenému je vhodné se stížnostmi směřujícími na chování zaměstnanců obrátit přímo na jejich nadřízené.

Vzhledem k tomu, že stížnost neobsahuje vynutitelný právní nárok nemůže být na portálu VašeStížnosti.cz publikována a bude uzavřena.